tortillas - mexicanske madpandekager
| | | | |

Tortilla – mexicaske pandekager

Jeg elsker det mexicanske køkken med alle dets lækre krydderier! Og hertil høre de lækre tortillas, som kan fyldes med masser af lækkert og varieret fyld. Det er både lækkert og nemt, og derfor også rigtig lækker hverdagsmad. 

Mexicanske tortilla pandekager er rigtig nemme at lave selv, og så er det endda hurtigt. Du skal kun benytte fem ingredienser – og det er ingredienser, som de fleste allerede har på lager. 

  • Mel
  • Bagepulver
  • Salt
  • Olie
  • Vand

Jeg synes at hjemmelavede tortillas smager bedre end dem, som man kan købe i diverse supermarkeder – og så giver det en mere autentisk oplevelse. Brødet bliver lækkert og luftigt med små fine luftbobler i sig. 

Derudover kan du selv bestemme, om dine tortillas skal være store eller små, og om de skal være helt tynde eller have lidt tykkelse. 

Desuden kan du eksperimentere med nogle sjove former – det plejer at være populært blandt børn. 

Hvis du vil have en mere autentisk oplevelse kan du helt eller delvist erstatte hvedemelet med majsmel. Jeg benytter typisk hvedemel, da det er noget jeg altid har i køkkenet. 

Fremgangsmåde

Det er vigtigt, at dine wraps får høj varme i kort tid. Hvis de bliver bagt for længe bliver de hårde fremfor bløde. 

Jeg steger altid mine wraps godt af på panden, så de får en gylden overflade. Det gør ikke noget, at brødets luftbobler bliver stegt sorte – den giver en mere autentisk smagsoplevelse. 

Jeg serverer typisk tortillas wraps med frisk fed guacamole, frisk tomatsalsa – pico de gallo, syltede rødløg og ristede kikærter. Men her er det kun fantasien, som sætter grænser. Dine wraps kan fyldes med alt muligt lækkert fyld. Det er derfor også godt at få tortillas, når der skal ryddes op i grøntsagsskuffen, da alle mulige grøntsager kan bruges som fyld. 

Derudover kan du også benytte dine wraps til at lave lækre enchiladas.

Holdbarhed

Tortillas er bedst lige når de er lavet, og kommer  af panden. Brødene kan dog godt holde sig i 2-3 dage. 

Elsker du også det lækre mexicanske køkken? Så prøv denne  spicy vegetariske chili sin carne

Tortilla – mexicaske pandekager

Antal

8

stk
Arbejdstid

20

minutes
Tid i alt

25

minutes
Calories

300

kcal

Ingredienser

  • 250 g hvedemel

  • 1,5 tsk bagepulver

  • 1 tsk salt

  • 4 spsk olivenolie

  • 1,75 dl kogende vand

Vejledning

  • Find en skål og tilsæt hvedemel (kan helt eller delvist erstattes af majsmel), salt og olie, og rør det sammen.
  • Tilsæt det kogende vand lidt efter lidt til dejen er fast.
  • Rør dejen godt sammen – den må gerne være en anelse klistret. 
  • Del dejen i 8 portioner og rul dem til rustikke kugler
  • Lad kuglerne hvile på køl i 10 minutter. Rul dem herefter til tynde pandekager med en diameter på ca. 20-22 cm. 
  • Steg pandekagerne på en varm pande i 15-20 sek. på hver side til de er gyldne. 
  • Læg de færdige pandekager på en tallerken med et viskestykke over, og fortsæt sådan til du er færdig med alle pandekagerne.  

Similar Posts

4 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *