hjemmelavet guacamole
| | | |

Guacamole – fed avocado dip

Guac, guaca, guacamole. Ja, kært barn har mange navne. Og guacamolen er netop særdeles kær for mange!

Guacamole er en fed, cremet dip lavet af moste avocadoer fyldt med hvidløg, rødløg, limesaft, chili og koriander. 

Guacamole stammer fra det mexikanse køkken, og er perfekt til både nachos, totillas og tacos. Det er dog også super lækkert til wraps, burgere, sandwiches og salater. 

Guacamole – fed avocado dip

Antal

4

personer
Tid

10

minutes

Ingredienser

  • 3 modne avocadoer

  • 1 lille løg, fint hakket

  • 1 rød chili, fint hakket

  • 1/2 rød tomat, finthakket

  • 2 spsk friskpresset lime- eller citronjuice

  • 1/4 tsk salt

  • 1/4 tsk friskkværnet peber

  • 1/4 tsk chili pulver (valgfrit)

  • Evt et bundt koriander, finthakket

Vejledning

  • Skær avocadoerne i halve og fjern stenen. Skrab avocadoen ud med en ske og læg avocadoerne i en skål.
  • Blend avocadoerne indtil de er har god konsistens. Du behøver ikke blende guacamolen helt glat. Det er lækkert, hvis avokadoerne har lidt bid og konsistens. 
  • Tilsæt løg, chili, tomat, lime- eller citronjuice, salt, peber og chili pulver (hvis du ønsker) til guacamolen og rør alle ingredienserne godt sammen. Tilføj evt. også friske koriander eller stødt koriander.
  • Smag guacamolen til med ekstra salt og peber, hvis det ønskes.
  • Server guacamolen med tortilla chips, til tacos, wraps, burgere, sandwiches eller meget andet.

Når du laver hjemmelavet guacamole får du en meget bedre og mere intens smag end hvad du får i færdiglavet guacamole, som du kan købe i supermarkederne. Og der er ingen grund til ikke at lave guacamole selv, for det er både let og hurtigt. 

Jeg benytter typisk en minihakker eller blender, da det er super nemt og går hurtigt. Du kan dog også gå mere traditionelt til værks og benytte en morter, hvor du knuser krydderierne godt for en mere intens smag, og derefter moser avocadoerne med en gaffel. 

Masser af smag

Jeg kan godt lide en god, spicy guacamole med masser af hvidløg og chili. her kan du dog sagtens justere mængden, så guacamolen passer til lige netop dine smagsløg. Derudover elsker jeg at tilsætte friske, finthakkede koriander. Jeg ved dog, at koriander kan dele vandene, så undlad koriander, hvis du ikke er lige så stor fan, som jeg.

Hvis du ønsker at gøre din guacamole mere cremet anbefaler jeg at benytte en god, smagfuld olivenolie eller creme fraiche. Mexicanerene har ikke creme fraiche – så olivenolie er den korrekt måde at gøre det på. Men creme fraiche, eller endda skyr eller en fed yoghurt, kan også være rigtig lækkert.

Jeg bruger typisk lime i min guacamole. Citron kan dog også sagtens benyttes. Benyt endelig den citrusfrugt, som du bedst kan lide i din guacamole, eller den, som du lige har i dit køkken.

Holdbarhed

Jeg anbefaler, at du spiser guacamolen med det samme. Dens holdbarhed er ikke så god, da avocadoerne hurtigt bliver brune. Guacamolen har en holdbarhed på en dag, hvis du opbevarer den i en lufttæt beholder sammen med avocadostenene og drypper med noget lime- eller citronsaft over. 

Prøv også opskriften på hummus og rødbedehummus

Similar Posts

4 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *