Caprese pasta salat
Den her caprese pasta salat smager så lækkert og er let og hurtig at lave.
Caprese pasta salaten er baseret på den klassiske italienske caprese salat, og med pasta i. Det gør den ekstra mættende. Pasta salaten smager skønt af modne tomater, cremet mozzarella og aromatisk basilikum med al dente pasta og en let vinaigrette
Brug en kort pasta som penne, fusilli eller farfalle. Pastaen skal være al dente for at give salaten den rette konsistens.
Brug gerne solmodne cherrytomater eller andre små tomater, som har en naturlig sødme og saftighed.
Friske basilikumblade er uundværlige i en caprese salat og tilføjer en aromatisk friskhed.
Pasta salaten er perfekt til sommerens grillmad, men også til frokost eller madpakken.
Er du på jagt efter en skøn salat til sommeren? Prøv også caprese salat med ferskner eller burrata salat med tomat, rucola og pinjekerner
Caprese pasta salat
4
personer15
minutesIngredienser
300 g kort pasta (penne, fusilli eller farfalle)
250 g cherrytomater, halverede
200 g frisk mozzarella (bocconcini eller revet i mindre stykker)
En håndfuld friske basilikumblade
2 spsk olivenolie
1 spsk balsamicoeddike
1 fed hvidløg, finthakket
Salt og peber
Vejledning
- Start med at koge pastaen i rigeligt saltet vand efter pakkens anvisninger, indtil den er al dente. Det er vigtigt, at pastaen ikke overkoges, da den skal have en let bid for at give salaten den rette konsistens.
- Skyl cherrytomaterne og halver dem mens pastaen koger. Hvis du bruger store mozzarella-kugler, rives de i mindre stykker. Skyl også basilikumbladene og lad dem tørre.
- Bland olivenolie, balsamicoeddike og finthakket hvidløg i en lille skål. Smag til med salt og peber. Rør dressingen godt sammen.
- Når pastaen er kogt, drænes den og skylles den kort med koldt vand for at stoppe kogningen. Lad den dryppe af, og hæld den derefter i en stor skål. Tilsæt de halverede tomater, mozzarella-stykkerne og basilikumbladene.
- Hæld dressingen over pastaen og vend alle ingredienserne sammen, så alt er jævnt dækket af dressingen.
- Server salaten straks eller dæk den til og opbevar den i køleskabet, indtil den skal serveres. Pynt eventuelt med ekstra basilikumblade og et strejf balsamicoeddike lige før servering.