Bønnemos - Frijoles refritos - Mexicansk
| | | |

Frijoles refritos – Mexicansk bønnemos

Mexicansk bønnemos, også kendt som frijoles refritos eller refried beans, er en klassisk og populær ret i Mexico og blandt mexicanere og tex-mex elskere i hele verden. Det er en form for bønne-pure, der normalt serveres som en sideret til mange mexicanske retter. Men bønnemosen kan også spises alene eller bruges som dip til tortilla chips eller som sund og mættende fyld til burritos eller quesadillas.

Og tag ikke fejl af den brune og lidt triste ret. Den smager himmelsk. Derudover er det sundt og mættende fyld, som er rigtig godt til mexicanske retter. Og så er det tilmed billigt at lave.

Bønnemosen er lavet af sorte eller røde bønner, som koges og derefter pureres eller moses. Derefter tilsættes forskellige ingredienser, såsom løg, hvidløg, chilipeber og krydderier. Det giver smagen ekstra dybde og kompleksitet. 

En af de unikke ting ved mexicansk bønnemos er, at den ofte serveres varm og glinsende med smør eller olie, hvilket giver den en fantastisk tekstur og smag. 

En af de bedste ting ved at lave mexicansk bønnemos derhjemme er, at det er en nem og billig ret at lave. Og så kan den tilpasses efter ens eget smag. Det er også en god måde at bruge bønner, man har i køleskabet.

Skal du have mexi-aften? Så prøv denne lækre frijoles refritos bønnemos sammen med disse hjemmelavede tortillas, guacamole og frisk tomat salsa – pico de gallo

Elsker du det mexicanske køkken? Prøv denne vegetariske chili sin carne eller disse smovsede enchiladas med sorte bønner.

Frijoles refritos – Mexicansk bønnemos

Antal

4

servings
Arbejdstid

20

minutes
Tid i alt

25

minutes

Ingredienser

  • 1 dåse sorte bønner

  • 1 løg, hakket

  • 2 fed hvidløg, hakket

  • 1 rød chilipeber, hakket (kan udelades eller erstattes med 1 tsk cayennepeber efter smag)

  • 0,5 tsk spidskommen

  • Salt og peber efter smag

  • Olivenolie til stegning

Vejledning

  • Sauter løg og hvidløg på en pande i et par minutter til de er bløde og klare. 
  • Tilsæt chilipeber og de drænede bønner. Mos bønnerne let med en grydeske. 
  • Lad bønnerne simre i 15-20 minutter. Rør godt rundt undervejs, så bønnerne ikke brænder fast i bunden af panden. Hvis bønnerne er ved at brænde fast, så tilsæt mere olivenolie. 
  • Smag til med spidskommen, salt og peber. Hvis bønnemosen er for tyk, så fortynd den med lidt olivenolie eller vand. 
  • Når bønnemosen har konsistens som en havregrød er den færdig. Hvis du vil have den helt lind kan du blende den med en stavblender eller i en foodprocessor. 

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *