Hvid bønne hummus
|

Hvid bønne hummus

Hvid bønne hummus er bare en lækker dip, som kan spises til både falafler, pita, fladbrød, salater, grøntsagsstænger, wraps, sandwiches og burgere. Det er en virkelig alsidig dip, som bare smager skønt. 

Denne hummus har en skøn cremet konsistens, som klassisk hummus. Og så har den et sundt twist over sig ved at indeholde bønner. Jeg benytter typisk cannelli bønner, men hvide bønner generelt er fine at bruge. 

Hvid bønne hummus har en fantastisk smag, der kommer fra kombinationen af bløde bønner, tahin, hvidløg og citron. De forskellige typer bønner, som kan bruges, såsom hvide bønner, sorte bønner eller cannellini-bønner, tilføjer hver sin unikke smag og tekstur til hummusen. Hvidløg giver den krydrede kant, mens citronen tilfører en frisk syrlighed.

Hummus kan holde sig på køl i 3-4 dage, så du kan sagtens lave en god, stor portion, som du kan spise af løbende. 

Er du også vild med hummus? Prøv chili hummus og hvidløgshummus

Den traditionelle hummus, som stammer fra Mellemøsten, laves som regel med kikærter. Bønne hummus er en moderne fortolkning af denne klassiker, hvor kikærterne er delvist eller helt erstattet med bønner.

Hvid bønne hummus

Antal

4

personer
Tid

10

minutes

Ingredienser

  • 240 g kogte bønner (hvide bønner eller cannellini-bønner)

  • 2 spsk tahin

  • 3 spsk olivenolie

  • 2 fed hvidløg

  • Saften fra en halv citron

  • 1 tsk spidskommen

  • Salt og peber 

  • 2-4 spsk vand (for at justere konsistensen)

  • Eventuelt friske krydderurter til pynt (f.eks. persille eller koriander)

Vejledning

  • Hvis du bruger bønner fra en dåse, skylles de under koldt vand og drænes. Hvis du bruger tørrede bønner, skal de blødes op natten over og derefter koges indtil de er møre.
  • Tilsæt bønner, tahin, olivenolie, hvidløg, citronsaft og spidskommen til en foodprocessor eller blender.
  • Blend indtil du opnår en glat og cremet konsistens. Juster med vand, en spiseskefuld ad gangen, hvis hummusen er for tyk.
  • Smag hummusen til med salt og peber. Juster eventuelt med mere citron eller krydderier efter smag.
  • Hæld hummusen i en skål og glat toppen ud. Dryp lidt ekstra olivenolie over og pynt med friske krydderurter, hvis ønsket.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *