gazpacho - kold tomatsuppe
| | |

Gazpacho – kold tomatsuppe

Gazpacho er en krydret spansk grøntsagssuppe, som typisk nydes kold på en dejlig varm sommerdag. 

Den er populær i Andalusien, hvor den stammer fra, men nu kan man finde den i mange dele af Spanien og også i andre dele af verden. Gazpacho er den perfekte ret til varme sommerdage, da den er kølig og forfriskende.

Den kolde tomatsuppe er lavet af en række forskellige grøntsager, herunder tomater, agurker, peberfrugter, løg og hvidløg. Disse grøntsager blendes sammen til en glat suppe, og der tilsættes ofte olie, eddike og brød til at tykne suppen. Der findes mange varianter af gazpacho, og nogle versioner indeholder også frugter som ferskner eller melon.

Det vigtigste ved tomatsuppen er, at grøntsagerne skal være så friske som muligt, da det er dem, der giver suppen sin smag. Derfor er det også bedst, at benytte gode, solmodne tomater. Gazpacho er også en meget nem ret at tilberede, da det kun kræver, at grøntsagerne blendes sammen og køles helt ned, før det serveres.

Gazpacho er også en meget sund ret, da den er lavet af friske grøntsager, og den er derfor lav i kalorier. Det gør den til det perfekte valg til en let frokost eller middag. 

Suppen kan både nydes som forret eller hovedret. Du kan evt. servere grissini eller foccacia til. 

Gazpacho kan holde sig i 2-3 dage. Suppen kan derfor også sagtens laves nogle dage i forvejen, og blot stå på køl fremtil den skal spises.

Gazpacho – kold tomatsuppe

Antal

4

personer
Arbejdstid

15

minutes
Tid i alt

1

hour 

15

minutes

Ingredienser

  • 500 g solmodne tomater, skåret i tern

  • 1 agurk, skåret i tern

  • 1 rød peberfrugt, skåret i tern

  • 1 løg, skåret i tern

  • 2 fed hvidløg, hakket

  • 1 dl olivenolie

  • 1 dl rødvinseddike

  • 2 skiver lyst brød, gerne daggammelt

  • Salt og peber efter smag

Vejledning

  • Skær tomater, agurker, peber, løg og hvidløg i grove tern og blend dem sammen i en foodprocessor eller blender til det har en ensartet konsistens.
  • Tilsæt olivenolie, rødvinseddike, brød, salt og peber og blend igen, indtil det er glat.
  • Sæt suppen i køleskabet i mindst en time, inden den serveres kold.
  • Server gazpacho i skåle og pynt med fx en skive agurk eller en lille håndfuld frisk persille.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *