French toast - arme riddere
| | | | |

French toast – arme riddere 

I danmark kalder vi det arme riddere. I USA french toast. I England Poor Knights of Windsor. I Frankrig Pain Perdu, som betyder tabt brød. Uanset hvad den lækre ret kaldes, så smager den skønt og gør ethvert brunchbord ekstra overdådigt.  

Som det franske navn Pain Perdu antyder, så er french toast oprindeligt restemad, hvor daggammelt brød benyttes. For at lave arme riddere blødes daggammelt hvedebrød op i mælk, æg og sukker og steges i smør. På den måde kunne det gamle brød spises, så der ikke gik mad til spilde. I dag er retten særdeles populær både til brunchbordet, men også som en sød snack i løbet af dagen, og laves både af gammelt-, men også helt friskbagt brød. 

Brødeter vendt i sukker, og det giver en dejlig sød smag. Brødet kan derfor sagtens spises for sig. Du kan dog også toppe det mange forskellige ingredienser, for at gøre det ekstra lækkert. Prøv f.eks. med sirup, honning, syltetøj, flødeskum, skyr og frisk frugt, såsom banan, jordbær, blåbær, hindbær eller ribs. Du kan også drysse lidt kanelsukke eller kardemomme over brødet.

For at lave french toast skal du først blande æggene, mælken og sukkeret sammen i en dyb tallerken. Derefter skal du dyppe det tørre brød i blandingen, så det er godt dækket. Steg derefter brødet i en varm pande med lidt olie eller smør, indtil det er gyldent og sprødt.

Har du en sød tand? Prøv også vafler eller bananpandekager.

French toast – arme riddere 

Antal

4

personer
Arbejdstid

10

minutes
Tid i alt

15

minutes

Ingredienser

  • 8 skiver brød, gerne daggammelt af god kvalitet

  • 2 æg

  • 1,5 dl mælk

  • 2 spsk sukker 

  • 0,5 tsk kanel (kan udelades)

  • 1 tsk vaniljesukker (kan udelades)

  • Smør eller olie til stegning

Vejledning

  • Bland æg, mælk, sukker, kanel og vaniljesukker sammen i en dyb tallerken. 
  • Dyp brødskiverne i blandingen på begge sider. Brødet skal suge blandingen til sig, men skal ikke blive for bløde.
  • Steg brødskriverne i 2-3 minutter på en pande ved middelvarme til de er gyldne og sprøde. 
  • Server brødene lune med topping, såsom sirup, honning, skyr og friske bær. 

Similar Posts

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *