syltet rødkål - hjemmesyltet rødkål - syltet kål
| |

Syltet rødkål

Syltet kål smager skønt, og er helt perfekt til at peppe rugbrød, salater, sandwiches, wraps og burgere op. Det er også rigtig lækkert i en pita med falafler, hummus og syltede rødløg

Syltet rødkål er både nemt og hurtigt at lave. Og når du fremstiller det selv indeholder det ikke konserveringsmidler, som meget af det du køber i supermarkedet gør. Syltet rødkål kan du opbevare i et tætlukket patentglas. Læs mere om hvad du kan bruge dine gamle patentglas til her.

Dette er ikke den helt klassiske version af syltet rådkål, som du kender det fra julebordet. Denne version er mere frisk i smagen og er mere sprød og har mere bid i end det klassiske rødkål fra julebordet. Jo grovere du snitter dit rødkål, jo mere bid vil det bevare. Du kan også snitte noget af kålene i finere stykker, og noget af den i grovere stykker. På den måde får du både lidt kål som er rigtig sprødt med meget bid, og noget som er lidt blødere. Hvis du vil lave den mere julet version af syltet rødkål kan du tilsætte lidt solbærsaft eller ribsgele. 

Syltet rødkål kan typisk holde sig i 2-3 uger på køl.

Hvis du har et stort rødkål, som begynder at se trist ud er det helt perfekt at sylte det for at forlænge dets levetid og minimere dit madspild. Lær flere tips og tricks til at minimere madspild her.

Syltet rødkål

Antal

2

patentglas
Arbejdstid

10

minutes
Tid i alt

2

hours 

Ingredienser

  • 500 g rødkål

  • 2 dl vand

  • 2 dl eddike (lagereddike, hvidvinseddike eller æbleedikke)

  • 1 dl sukker

  • ca. 10 hele peberkorn

  • 2-3 laurbærblade (kan udelades)

  • Tilsæt evt 1-2 spsk grov sennep (kan udelades)

Vejledning

  • Hæld vand, eddike og sukker i en lille gryde og kog det op.
  • Skær rødkålen i fine, tynde strimler, og hak det i mindre stykker, afhængigt af hvordan du vil have din syltede rødkål. Jo grovere du snitter kålen, jo mere konsistens vil den bevare. Begge dele er super lækkert. Kom kålen i et skoldet patentglas.
  • Tilsæt eventuelle krydderier til patentglasset. Jeg foretrækker hele peberkorn, laurbærblade og lidt sennep.
  • Når syltelagen når kogepunktet, tages den af og hældes i patentglasset over kålen. Syltelagen skal dække rødkålen helt.
  • Luk patentglasset helt og kom det på køl. Efter et par timer er de syltede rødkål klar til servering.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.