Enchiladas - vegatariske med grøntsager og bønner
| |

Vegetariske enchiladas med sorte bønner

Enchiladas er en perfekt ret at lave, når du trænger til en dejlig krydret og smovset ret. Den mexicanske vegetariske ret er fyldt med masser af krydderier, for at give smæk på smagen og en dejlig aroma, som vi kender det fra det mexicanske køkken.

Derudover er disse vegetariske enchiladas fyldt med grøntsager og bønner, de er derfor også mættende. Det er derfor også en god ret, hvis du gerne vil have flere grøntsager ind i din hverdagskost. 

Jeg har lavet den nemme version med færdigkøbte tortillapandekager. Hvis du har god tid og virkelig vil forkæle dig selv og de andre ved bordet kan sagtens lave dine egne hjemmelavede tortillas – få opskriften her.

Enchiladas kan holde sig i 3-4 dage på køl. De kan også godt fryses ned. Så har du altid god hjemmelavet mad ved hånden til de travle dage. 

Vegetariske enchiladas med sorte bønner

Antal

4

personer
Arbejdstid

30

minutes
Tid i alt

50

minutes

Ingredienser

  • Enchilada sauce
  • 2 tsk stødt spidskommen

  • 0,5 tsk kanel

  • 1,5 tsk paprika

  • 1,5 tsk stødt koriander

  • 2 tsk  chili eller 1-2 friske chilier, finthakket

  • 2 fed hvidløg, presset

  • 1 løg, finthakket

  • 1,5 spsk hvedemel

  • 2 dl grøntsagsbouillon

  • 1 dåse hakkede tomater

  • Olie til stegning

  • Enchilada fyld
  • 2 rødløg, finthakket

  • 3 fed hvidløg, presset

  • 2 røde peberfrugter, hakket

  • 2 dåser sorte bønner

  • 1 dåse majs

  • 2 dl enchilada sauce

  • Desuden
  • 6 store tortillas

  • 150 g cheddar ost

Vejledning

  • Enchilada sauce
  • Find en gryde og rist alle krydderierne på middelvarme til de dufter godt og kraftigt. 
  • Tilsæt olie, hvidløg og finthakkede løg. Svits i 1-2 minutter til løgene er klare og bløde. 
  • Tilsæt mel og rør rundt. Tilsæt herefter grøntsagsbouillon og hakkede tomater. 
  • Rør det sammen til det har en jævn og ensartet konsistens. Læg låg på og lad simre i 20 minutter. Smag til med salt og peber. 
  • Enchilada fyld
  • Find en gryde og varm olie på middelvarme. Tilsæt løg og hvidløg og sauter til løgene er bløde og klare. 
  • Tilsæt peberfrugt og 2 dl enchilada sauce. Lad det simre i 10 minutter. Tilsæt de sorte bønner og lad fyldet simre på lav varme. 
  • Sauter majs på en pande på høj varme til de får farve og er sprøde. Steg dem evt. i smør.
  • Saml dine enchiladas
  • Smør hver eneste tortilla med enchilada sauce, læg fyld ovenpå i en stribe og top med majs og lidt ost. Rul tortillaen sammen og læg dem i et ildfast fad. 
  • Kom eventuelt resterende enchilada sauce, fyld og majs ovenpå og ud i siderne og drys med ekstra cheddar. Det gør retten ekstra smovset.
  • Bag dine enchiladas i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 15-20 minutter til de er gyldne og osten på toppen er smeltet og gylden. 

Noter

  • Server eventuelt dine enchiladas med ris, friske koriander,  lime og creme fraiche ved siden af.
  • Du kan sagtens lave retten med forskellige slags bønner, linser og grøntsager.
  • Hvis du har sauce i overskud, så brug det til en taco eller tortilla i morgen eller frys det ned og brug det en anden gang. 

Vegetarisk aftensmad – enchilladas med bønner

Enchiladas er en klassisk mexicansk ret, der er kendt for sin smagfulde fyld og den bløde tortilla, der omslutter den. Denne populære ret har vundet hjerterne hos madelskere over hele verden, og det er ikke svært at forstå hvorfor.

Enchiladas kan laves med forskellige fyld og varieres efter smag og behag. Noget af det mest populære fyld er bønner, majs og kylling.

Enchiladas med bønner er dejlig nem, hurtig og velsmagende vegetarisk hverdagsmad. Den vegetariske ret er nem og hurtig at lave, så den er perfekt til den travle familie, som stadig gerne vil have nem, sund og lækker vegetarisk aftensmad.

Den her versionaf enchiladas er med grøntsager og bønner, men du kan sagtens freestyle og tilsætte andre grøntsager, som du har i køleskabet, som nærmer sig sidste holdbarhed. Du kan også erstatte bønnerne med andre slags bønner, kikærter eller linser. 

Lær hvordan du bør opbevare frugt og grønt for den længste holdbarhed her.

Similar Posts

3 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *