Grøntsagslasagne
Grøntsagslasagne smager skønt, og så er den en nem måde at få masser af grøntsager ind i en ret.
Denne vegetarlasagne er en god klassiker. Grøntsagslasagne kan sagtens laves med mange forskellige slags grøntsager. Det er derfor også en god ret at lave, hvis du gerne vil have flere grøntsager ind i din kost.
Grøntsagslasagne kan holde sig i 3-4 dage på køl i en tætlukket beholder. Derudover er den også egnet til fryseren. Hvis du planlægger at fryse lasagnen opnår du det bedste resultat ved at fryse den inden du bager den.
På jagt efter god vegetarisk aftensmad? Prøv også spicy harira – marrokansk kikærtesuppe eller chana masala – indisk kikærtegryde
Grøntsagslasagne
4
personer25
minutes50
minutesIngredienser
Lasagneplader
- Grøntsagssauce
2 rødløg, finthakket
3 fed hvidløg, presset
300 gram svampe, grofthakket, f.eks. champignon, karljohan, shiitake, østershatte eller et miks
3 gulerødder, grofthakket
2 tomater, grofthakket
1 squash, grofthakket
1 dåse tomatpure (ca. 1 dl)
1 dåse hakkede tomater
3 dl grøntsagsbouillon
2 tsk tørret oregano
2 tsk tørret timian
1 tsk paprika
Olie til stegning
- Mornaysauce
50 g smør
2,5 spsk hvedemel
3 dl mælk
0,5 tsk muskatnød, fintrevet
120 g revet ost, f.eks. mozzarella
Vejledning
- Grøntsagssauce
- Hak løg og hvidløg fint.
- Find en stor gryde, skru op på middelvarme og varm olien op. Tilsæt løg og hvidløg, og svits i 1-2 minutter til løgene er klare og bløde.
- Hak resten af grøntsagerne groft. Jeg benytter en food processor for nemhedens skyld.
- Tilsæt resten af grøntsagerne. Sauter dem i et par minutter, mens du rører rundt.
- Tilsæt tomatpure, dåsen med hakkede tomater, grøntsagsbouillon og krydderierne. Lad saucen simre i minimum 15 minutter – gerne mere. Jo mere saucen simrer, jo mere cremet bliver konsistensen. Hvis du har tiden, så lad den gerne simre i en times tid. Hvis saucen bliver for tyk, så tilsæt mere grøntsagsbouillon. Smag til med salt og peber.
- Mornaysauce
- Lav mornaysaucen mens grøntsagerne simrer. Smelt først dit smør i en lille kasserolle og tilsæt mel. Rør det godt sammen til en melbolle.
- Tilsæt mælk og rør rundt til mornaysaucen får en ensartet, tyk konsistens. Bring gryden i kog og rør rundt.
- Tilsæt ost og rør rundt til osten er smeltet.
- Smag mornaysaucen til med revet muskatnød, salt og peber.
- Saml dit mesterværk
- Find et stort ildfast fad. Start med et tyndt lag grøntsagssauce, så mornaysauce og så lasagneplader. Fortsæt sådan til dit fad er fyldt. Slut med grøntsagssauce og mornaysauce.
- Bag lasagnen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30 minutter til den er gylden på overfladen.
- Lad lasagnen køle af og samle sig i 5 minutter – og så er den klar til servering.
Noter
- Hvis du har friske krydderurter kan du sagtens erstatte krydderierne med friskhakkede krydderurter.
- Du kan lave grøntsagslasagne med mange slags grøntsager. Hvis du har nogle i køleskabet, som nærmer sig sidste holdbarhed er de perfekte i en lasagne. Du kan bl.a. bruge kartoffel, løg, peberfrugter, spinat og squash.
- Hvis du har lasagnesauce i overskud, så benyt det dagen efter til pastasovs eller i en tortilla. Lasagnesaucen kan også sagtens fryses ned og bruges senere.
Vegetarisk aftensmad – grøntsagslagsagne
Grøntsagslasagne er en god og lækker vegetarisk hverdagsret, hvor der virkelig kan kommes en masse grøntsager ind i retten. Retten smager skønt, krydret og cremet, og det er lækker vegetarisk mad, som de fleste kan lide – både børn og voksne.
Grøntsagslasagne er en god og sund hverdagsret, hvor du virkelig kan få noget grønt ind i hverdagen.
Jeg benytter typisk tørre lasganeplader. Men til lasagnen kan du både benytte friske og tørre lasagneplader. Hvis du benytter friske lasagneplader skal lasagnen ikke bage i lige så lang tid, som hvis du benytter tørre lasagneplader. Se efter anvisningerne på pakken ift. bagetid.
Grøntsagslasagne er en god ret at lave, hvis du har nogle grøntsager, som nærmer sig sidste holdbarhed. Hvis du har nogle grøntsager, som er ved at se lidt trist ud eller som har pletter, som gør at du ikke længere vil spise det friskt er det perfekt til en vegetarisk lasagne. På den måde undgår du madspild.
Lær hvordan du opbevarer frugt og grønt for den længste holdbarhed.
Hvis du ender med at have lasagnesauce i overskud, så benyt det dagen efter til pastasovs eller i en tortilla. Lasagnesaucen kan også sagtens fryses ned og bruges senere.
3 Comments