Pasta med pesto og pinjekerner
Når det hele skal gå hurtigt, er det godt at have en god go-to ret. Og her får en lækker, smovset pasta med pesto ret, som du kan bikse sammen på 10 minutter, og som tager dig med til sydens sol selv på en grå regnvejrsdag. .
Da pasta med pesto består af så få ingredienser anbefaler jeg, at vælge nogle ingredienser af god kvalitet. Her kan det godt svare sig, at lave pastaen fra bunden af eller vælge en lækker frisk pasta. Du kan sagtens lave pasta selv uden at eje en pastamaskine – følg blot denne lette opskrift på hjemmelavet pasta. Ligeledes kan det godt svare sig selv at lave en god, lækker pesto af gode råvarer eller købe en god en.
Find en opskrift på hjemmelavet pasta og pesto her.
Jeg bruger typisk en god basilikum pesto. Men du kan også lave retten med denne lækre spinatpesto eller en god tomatpesto.
Du kan evt. servere lidt brød til – prøv f.eks. det her focaccia med rosmarin.
Er du vild med italienske retter? Prøv denne cacio e pepe eller denne cremede pasta med svampe.
Pasta med spinatpesto
4
personer5
minutes10
minutesIngredienser
400 g pasta
1 dl pesto
1,5 dl fløde
100 g friskrevet parmesan
Salt og peber
30 g. pinjekerner
Vejledning
- Kog pasta i godt saltet vand efter anvisning på pakken, så den er al dente. Rist pinjekerner på panden imens. De skal blot svitses hurtigt ved høj varme.
- Sigt vandet fra pastaen. Kom pesto og fløde i retten. Og rør det godt sammen i 1-2 minutter.
- Rør parmesanen ud i retten. Gem lidt parmesan til at rive ud over retten ved servering.
- Smag til med salt og peber. Server med lidt friskrevet parmesan, frisk basilikum og ristede pinjekerner.