røræg - scrambled eggs
| |

Røræg

Røræg eller scrambled eggs, som det originalt hedder, er en klassiker på morgenmadsbordet eller brunchbordet. Det er dejlig nemt at lave og er en god måde at starte dagen på. Server det gerne med noget lækkert surdejsbrød eller ristet rugbrød. 

Æggene får en dejlig cremet konsistens. Røræg har en mild smag, og du kan derfor evt. tilsætte lidt revet parmesan eller krydderurter, såsom persille, purløg eller timian.

På jagt efter retter til morgenmadsbordet? Prøv også chiagrød eller hjemmelavet spansk omelet

Røræg

Antal

1

person
Arbejdstid

5

minutes

Ingredienser

  • 2 store æg

  • 1 spsk smør eller olivenolie

  • 2 spsk mælk 

  • Salt og friskkværnet peber

  • Pynt med revet ost og friske krydderurter, såsom persille, purløg eller timian (valgfrit)

Vejledning

  • Start med at slå æggene ud i en skål og tilsæt mælk. Pisk æggene og mælken sammen med en gaffel eller piskeris indtil det er godt blandet.
  • Varm en pande over middel varme og tilsæt en smørklat eller et strejf af olivenolie. Lad smørret smelte eller olien blive varm og dække bunden af panden.
  • Når smørret bobler eller olien er varm hældes æggemassen på panden.
  • Lad æggene stå i panden uden at røre ved dem i et øjeblik, indtil kanten begynder at stivne og blive let gylden.
  • Brug en paletkniv til forsigtigt at skrabe æggemassen fra kanten af panden mod midten. Gentag denne proces med forsigtige bevægelser, indtil æggene er tilberedte, men stadig let fugtige.
  • Smag til med salt og peber og rør forsigtigt for at blande krydderierne ind i røræggene.
  • Tilsæt eventuelt revet ost og friske krydderurter. Rør igen forsigtigt for at blande ingredienserne.
  • Når røræggene har den ønskede konsistens (de skal være cremede, men ikke tørre), fjernes panden fra varmen og serveres straks.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *