Bruschetta med tomat
Bruschetta er en klassisk italiensk forret, der består af skiver af ristet brød toppet med en blanding af friske tomater, olivenolie, balsamicoeddike, hvidløg og friske krydderurter. Det er nemt at lave, smager fantastisk og passer perfekt til en sommeraften med venner og familie. Bruschetta er desuden en fantastisk forret eller som en lille snack ved siden af sommerens grillmad. Den lille italienske ret er desuden også særdeles velegnet til vegetarisk tapas.
Bruschettaen er bedst lige når brødene kommer ud af ovnen, og er helt sprøde. De kan dog godt holde sig 1-2 dage på køl. Brødene mister dog sin sprødhed.
Elsker du italiensk brød? Prøv opskriften på dejlig foccacia brød.
Fuldend den italienske aften. Prøv opskriften på en klassisk pizza margherita.
Bruschetta med tomat
4
personer15
minutes20
minutesIngredienser
8 skiver baguette eller andet brød
1 lille bundt frisk basilikum
1 lille bundt frisk timian
2 fed hvidløg, finthakket
2 almindelige tomater eller 12 cherrytomater
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
Vejledning
- Tænd ovnen på 200 grader C.
- Skær brødene i skiver og læg dem på en bageplade.
- Drys hvidløg, salt og peber og olivenolie på brødskiverne.
- Bag brødskiverne i ovnen i 8-10 minutter, til de er gyldne og sprøde.
- Imens brødskiverne bager, hak basilikum og timian fint og skær tomaterne i tern.
- Når brødskiverne er færdige, læg dem på et serveringsfad. Top brødskiverne med tomater, hakkede krydderurter og lidt ekstra olivenolie. Server straks mens brødene er lune.
Italiensk forret
Bruschetta er en traditionel italiensk appetizer, der typisk består af ristet brød, som er gnedet med hvidløg og derefter topper med tomat, basilikum og olivenolie. Bruschetta med tomat er en frisk og smagfuld ret, der er perfekt til en let frokost eller som en del af et større måltid.
Bruschetta er et stykke ristet brød, der er gnubbet med hvidløg og derefter toppet med forskellige ingredienser. Bruschetta med tomat er en version af retten, hvor brødet er toppet med tomater, basilikum, olivenolie og ofte også lidt balsamicoeddike. Bruschetta med tomat er en enkel og klassisk ret, der kan serveres som en forret, en let frokost eller som en del af et større måltid.
Forretten smager godt, fordi de friske tomater, basilikum og olivenolie giver en frisk og saftig smag, mens den ristede brødskorpe tilføjer en sprød tekstur og en lidt sødere smag. Hvidløg og balsamicoeddike giver også retten en ekstra smagfuld dimension, der er både syrlig og krydret. Bruschetta med tomat er en frisk, let og sund ret, der kan tilpasses efter smag og præference.
3 Comments