pizza margherita - vegetarisk pizza
|

Pizza Margherita – opskrift på hjemmelavet pizza

Pizza Margherita er er en klassisk italiensk pizza fra Napoli. Trods den med sine få ingredienser er simpel, skal den ikke undervurderes. Pizzaen har en tynd, sprød, knasende pizzabund, lækker og krydret tomatsauce, frisk, cremet mozzarella ost og frisk basilikum. 

Det er en enkel pizza uden dikkedarer, hvor de få ingredienser virkelig træder i karakter.  Ved denne italienske klassiker er det vigtigt at huske at ‘less is more’. Bunden skal være tynd, tomatsaucen skal smøres i et tyndt lag og der skal kun en smule ost og basilikum på. For meget tomatsauce og ost vil gøre din bund blød fremfor sprød.

Her får du grundopskriften på pizza Margherita, så du kan være en ægte italiensk mamma hjemme i dit eget køkken.

Pizza Margherita – opskrift på hjemmelavet pizza

Antal

2

pizzaer
Arbejdstid

30

minutes
Tid i alt

2

hours 

Ingredienser

Vejledning

  • Form pizzadejen til en tynd pizza. Brug dine hænder, så du undgår at mase lufthullerne i dejen. Få dejen så tynd som muligt uden at lave huller i den.
  • Smør et 1-2 spsk tomatsauce på pizzaen helt ud til kanten. Less is more her. For meget tomatsauce vil gøre din bund blød fremfor sprød.
  • Fordel mozzarellaen på pizzaen.
  • Bag i 4-8 minutter på 275 grader med grillfunktion eller under/overvarme øverst i ovnen på pizzasten, bagestål eller bradepande. Bagetid afhænger af bundens tykkelse, mængden af fyld og om du benytter pizzasten, bagestål eller bradepande. Få flere tips til bagning af din pizza her. ​​
  • Kom lidt frisk basilikum på pizzaen efter bagning og server straks. 

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.