Chana masala - indiske vegetarisk kikærte ret
| | |

Chana masala – Nem opskrift på den lækre indiske kikærte ret

Chana masala er en lækker, krydret ret fra den indisk-pakistanske køkken, der består af kikærter i en krydret tomatsauce. Det er en populær vegetarisk ret, som dufter skønt med sine mange stærke krydderier.

Retten kan serveres som den er, men den serveres typisk med ris, linser, eller quinoa, og fladbrød eller naanbrød til. Desuden kan du toppe den med raita eller creme fraiche og friske koriander eller persille. Chana masala er dejlig mættende, og er en rigtig budgetvenlig ret.

Det indiske køkken er kendt for din varme og krydrede smag. Hvis du ikke er så god i stærk mad kan du med fordel nedjustere mængden af chili eller helt undgå den. Hvis du ikke er til friske koriander kan dette også nedjusteres eller udelades. De friske koriander kan desuden også erstattes af tørrede koriander.

Jeg bruger typisk kikærter fra dåse, når jeg laver chana masala. Du kan dog sagtens benytte tørrede kikærter. Disse skal blot stå i blød i minimum 8 timer. Jeg anbefaler derfor, at du klargøre disse aftenen forinden, så de kan stå i blød over natten. Eller at du gør det om morgenen, så de kan stå i blød i løbet af dagen.

Chana masala er nemt at lave og kan laves i større mængder og fryses ned til senere brug, hvilket gør det til den perfekte ret til en travl hverdag.

Retten kan typisk holde sig i 3-4 dage på køl i en tætlukket beholder.

er du også vild med det indiske køkken? Så prøv opskriften på dhal her – en indiske ret med røde linser i krydret tomatsauce.

Chana masala – Nem opskrift på den lækre indiske kikærte ret

Antal

4

personer
Arbejdstid

20

minutes
Tid i alt

30

minutes

Ingredienser

  • 400 g kikæter, drænede og skyllede

  • 2 løg

  • 4 fed hvidløg

  • 1 spsk ingefær, fintrevet

  • 2 spsk olivenolie

  • En halv rød chili, finthakket (kan udelades)

  • 2 tsk garam masala

  • 2 tsk spidskommen

  • 2 tsk stødt koriander

  • 1 tsk røget paprika

  • 2 dåser hakkede tomater

  • 1 dl grøntssagsbouillon

  • Salt og peber efter smag

Vejledning

  • Start med at hakke løg og hvidløg fint. Varm olien op i en gryde og tilsæt løg og hvidløg. Sautér i et par minutter, indtil de er bløde.
  • Tilsæt derefter garam masala, ingefær, chili, spidskommen, koriander, og røget paprika og sautér i et par minutter til.
  • Tilsæt hakkede tomater og grøntssagsbouillon til gryden og lad det simre i 10-15 minutter. Hæld derefter kikærterne i gryden og lad det hele simre i yderligere 10 minutter.
  • Smag til med salt og peber og servér chana masala med ris, naanbrød eller quinoa.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *