Bruschetta med tomat
| | |

Bruschetta med tomat

Bruschetta er en klassisk italiensk forret, der består af skiver af ristet brød toppet med en blanding af friske tomater, olivenolie, balsamicoeddike, hvidløg og friske krydderurter. Det er nemt at lave, smager fantastisk og passer perfekt til en sommeraften med venner og familie. Bruschetta er desuden en fantastisk forret eller som en lille snack ved siden af sommerens grillmad. Den lille italienske ret er desuden også særdeles velegnet til vegetarisk tapas.

Bruschettaen er bedst lige når brødene kommer ud af ovnen, og er helt sprøde. De kan dog godt holde sig 1-2 dage på køl. Brødene mister dog sin sprødhed.

Elsker du italiensk brød? Prøv opskriften på dejlig foccacia brød.

Fuldend den italienske aften. Prøv opskriften på en klassisk pizza margherita.

Bruschetta med tomat

Antal

4

personer
Arbejdstid

15

minutes
Tid i alt

20

minutes

Ingredienser

  • 8 skiver baguette eller andet brød

  • 1 lille bundt frisk basilikum

  • 1 lille bundt frisk timian

  • 2 fed hvidløg, finthakket

  • 2 almindelige tomater eller 12 cherrytomater

  • 2 spsk. olivenolie

  • Salt og peber

Vejledning

  • Tænd ovnen på 200 grader C.
  • Skær brødene i skiver og læg dem på en bageplade.
  • Drys hvidløg, salt og peber og olivenolie på brødskiverne.
  • Bag brødskiverne i ovnen i 8-10 minutter, til de er gyldne og sprøde.
  • Imens brødskiverne bager, hak basilikum og timian fint og skær tomaterne i tern.
  • Når brødskiverne er færdige, læg dem på et serveringsfad. Top brødskiverne med tomater, hakkede krydderurter og lidt ekstra olivenolie. Server straks mens brødene er lune.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *