crostini med figen
| |

Crostini med figen, neutralost og hakkede valnødder

Denne crostini med figen, neutralost og hakkede valnødder er en lækker lille hapser, som passer perfekt som en forret eller til et tapas-bord. 

Neutralosten giver en mild base, mens fignen er frisk og nødderne sprøde. 

For at lave disse lækre crostini med figen, skal du bruge følgende ingredienser:

  • Baguette eller ciabatta
  • Neutralost: F.eks. flødeost, ricotta eller mascarpone.
  • Friske figner
  • Hakkede valnødder
  • Honning
  • Frisk timian eller rosmarin (valgfrit)

Crostini, der betyder “små ristet brød” på italiensk, stammer fra Italien. Det er en klassisk italiensk forret, hvor skiver af brød ristes og toppes med forskellige ingredienser. Kombinationen af neutralost, figen og valnødder er en lækker variation, der trækker på traditionelle italienske smagsnuancer og ingredienser, men med et twist.

Prøv også italiensk bruschetta med tomat

Crostini med neutralost, figen og hakkede valnødder

Antal

4

personer
Tid

20

minutes

Ingredienser

  • 1 baguette eller ciabatta, skåret i tynde skiver

  • 200 g neutralost (f.eks. flødeost, ricotta eller mascarpone)

  • 4-5 friske figner, skåret i skiver

  • 50 g hakkede valnødder

  • 2 spsk honning

  • Frisk timian eller rosmarin til pynt (valgfrit)

  • Olivenolie til pensling

  • Salt og peber

Vejledning

  • Læg skiverne af baguette eller ciabatta på en bageplade, og pensl dem let med olivenolie og drys med lidt salt..
  • Bag brødet i ca. 5 minutter ved 200°C, eller indtil skiverne er gyldne og sprøde. Lad dem køle lidt af.
  • Mens brødet bager skæres de friske figner i tynde skiver og valnødderne hakkes groft. Hvis du bruger frisk timian eller rosmarin, hakkes urterne fint.
  • Smør et godt lag neutralost på hver brødskive, og kom 1-2 skiver figen ovenpå osten.
  • Drys med hakkede valnødder, og dryp lidt honning over hver crostini. Pynt eventuelt med lidt frisk timian eller rosmarin.

Similar Posts

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *