Crostini med figen, neutralost og hakkede valnødder
Denne crostini med figen, neutralost og hakkede valnødder er en lækker lille hapser, som passer perfekt som en forret eller til et tapas-bord.
Neutralosten giver en mild base, mens fignen er frisk og nødderne sprøde.
For at lave disse lækre crostini med figen, skal du bruge følgende ingredienser:
- Baguette eller ciabatta
- Neutralost: F.eks. flødeost, ricotta eller mascarpone.
- Friske figner
- Hakkede valnødder
- Honning
- Frisk timian eller rosmarin (valgfrit)
Crostini, der betyder “små ristet brød” på italiensk, stammer fra Italien. Det er en klassisk italiensk forret, hvor skiver af brød ristes og toppes med forskellige ingredienser. Kombinationen af neutralost, figen og valnødder er en lækker variation, der trækker på traditionelle italienske smagsnuancer og ingredienser, men med et twist.
Prøv også italiensk bruschetta med tomat
Crostini med neutralost, figen og hakkede valnødder
4
personer20
minutesIngredienser
1 baguette eller ciabatta, skåret i tynde skiver
200 g neutralost (f.eks. flødeost, ricotta eller mascarpone)
4-5 friske figner, skåret i skiver
50 g hakkede valnødder
2 spsk honning
Frisk timian eller rosmarin til pynt (valgfrit)
Olivenolie til pensling
Salt og peber
Vejledning
- Læg skiverne af baguette eller ciabatta på en bageplade, og pensl dem let med olivenolie og drys med lidt salt..
- Bag brødet i ca. 5 minutter ved 200°C, eller indtil skiverne er gyldne og sprøde. Lad dem køle lidt af.
- Mens brødet bager skæres de friske figner i tynde skiver og valnødderne hakkes groft. Hvis du bruger frisk timian eller rosmarin, hakkes urterne fint.
- Smør et godt lag neutralost på hver brødskive, og kom 1-2 skiver figen ovenpå osten.
- Drys med hakkede valnødder, og dryp lidt honning over hver crostini. Pynt eventuelt med lidt frisk timian eller rosmarin.
One Comment