Blinis
| | | |

Blinis

Her får du opskriften på de lækreste blinis – blinis er en af mine go-to retter, når jeg skal lave en lille let appetizer eller forret, når der kommer gæster. Det er dejlig let at lave, og så imponerer det bare altid ved sammenkomster.

Blinis er små, lækre pandekager, som stammer fra Rusland. De har en let og luftig tekstur, og så kan de fyldes med alverdens topping. 

Traditionelt set spises de små pandekager typisk med kaviar eller stenbiderrogn. De spises også ofte med skaldyr, såsom laks eller rejer. 

Hvis du ønsker vegetariske blinis, kan du toppe dem med f.eks.: 

  • Smøreost, soltørrede tomater og syltede rødløg 
  • Creme fraiche, grillet aubergine og granatæble
  • Pesto, cheddar og basilikum
  • Gedeost, figen og honning
  • Creme fraiche, avocado og persille
  • Pukantost, rød peber og cheddar
  • Fetacreme, spinat og radiser

Leder du efter lækre forretter? Prøv også cremet jordskokkesuppe eller bruchetta med tomat

Blinis

Antal

20

blinis
Arbejdstid

15

minutes

Ingredienser

  • 125 g. hvedemel

  • 1 tsk sukker

  • 1 tsk bagepulver

  • 1 tsk salt

  • 1 dl mælk

  • 1 æg

  • 2 spsk. smeltet smør

  • Smør eller olie til stegning

Vejledning

  • I en stor skål kombineres hvedemel, sukker, bagepulver og salt.
  • I en anden skål piskes mælk, æg og smeltet smør sammen.
  • Tilsæt de våde ingredienser til de tørre ingredienser og rør forsigtigt sammen indtil de er kombineret. Pas på ikke at overblande; små klumper er ok.
  • Opvarm en pande eller stegepande over middel varme og smør den let med smør eller olie.
  • Hæld en spiseskefuld af blinismassen på panden for hver blinis.
  • Når blinis begynder at boble på overfladen og kanterne er faste, er de klar til at vende. Dette tager cirka 2 minutter.
  • Steg den anden side i yderligere 1-2 minutter, indtil de er gyldne.
  • Gentag processen, indtil al blinismassen er brugt.
  • Server blinisene varme med dine foretrukne toppings.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *