Gulerodskage
| |

Smovset gulerodskage med frosting

Gulerodskage er en lækker og saftig kage, der er fyldt med gulerødder, nødder og krydderier. Den er nem at lave, smager fantastisk og er fyldt med gode, sunde ingredienser. Plus, den passer perfekt til de kølige efterårs- og vinterdage, hvor man har brug for en varm kop te eler kaffe og et stykke svampet og smovset kage.

Gulerodskage smager himmelsk. Denne opskrift er meget klassisk i sin smag, men du kan sagtens eksperimentere med at give den dit eget pift. F.eks. kan du gøre den mere krydret. Prøv f.eks. at tilsætte 1-2 tsk kardemomme eller ingefær til kagedejen. Det giver en varm og krydret smag, som virkelig er lækker til kagen. Desuden kan du også tilsætte andre slags nødder tilkagedejen, så som pekannødder.

Du kan også tilføje andre smagsgivere, f.eks. lidt revet appelsinskal eller nødder, til dejen, eller drysse kagen med et drys hakkede nødder, inden du serverer den. Du kan også erstatte hvedemel med mandelmel eller andre slags mel, hvis du foretrækker det.

Frostingen er en klassisk rosting med neutral ost, som giver en fed konsistens. Jeg benytter typisk et par skefulde citron, for at balancere fedmen fra osten og sødmen fra gulerødderne.

Gulerodskage holder sig friskt i et par dage i en tætlukket beholder. Kagen kan desuden også fryses ned.

Elsker du også det søde køkken? Prøv denne opskrift på en lækker banankage.

Smovset gulerodskage med frosting

Antal

8

personer
Arbejdstid

30

minutes
tid i alt

1

hour 

Ingredienser

  • 250 g gulerødder, revet

  • 4 æg

  • 100 g sukker

  • 100 g brun farin

  • 200 g hvedemel

  • 1,5 tsk bagepulver

  • 1 tsk kanel

  • 0,5 tsk salt

  • 75 g valnødder, hakkede

  • 1/2 dl smagsneutral olie (f.eks. rapsolie)

  • Frosting med citron og vanilje
  • 125 g smør

  • 2 tsk vaniljesukker

  • 125 g flormelis

  • 125 g neutral flødeost

  • 2 spsk citronsaft

Vejledning

  • Start med at tænde ovnen på 180 grader. Smør en form med en diameter på 22 cm og læg evt. bagepapir i bunden.
  • Rør smør, sukker og brun farin sammen til det er en luftig masse. Pisk herefter et æg i ad gangen. 
  • I en anden skål blandes hvedemel, bagepulver, kanel og salt, og sigtes herefter i dejen. Dejen røres godt sammen. Herefter tilsættes revet gulerod og hakkede valnødder.
  • Dejen tilsættes springformen, og bages i 40 minutter ved 180 grader varmluft. 
  • Kagen tages ud og køler af på en rist. Herefter kan frostigen smøres på. Pynt evt. kagen med et par hele valnødder.
  • Frosting
  • Rør smør, vaniljesukker og flormelis sammen med citronsaft. Massen skal være hvid og luftig. Flødeosten røres i til sidst. Frostingen er nu klar til at smøres ud på kagen. Pynt evt med lidt citronskal og hele valnødder. 

Similar Posts

4 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *