kartoffelkroketter
| |

Kartoffelkroketter

Herhjemme er kartoffelkroketter en favorit. De er ofte populære både hos børn og voksne. De har en gylden, krydret, sprød skorpe, og er dejlig bløde og cremede indeni. 

Kartoffelkroketter kan både spises som en let snack med en god dip, så som aioli eller ajvar, men er også det perfekte tilbehør til masser af retter. De kan både spises til grillede grøntsager, salater og brød. Derudover kan kartoffelkroketter nemt tilpasses med forskellige krydderier, oste, eller fyld, hvilket gør dem alsidige og perfekte til mange forskellige måltider.

Grundlaget for kartoffelkroketter er en simpel kartoffelmos. Du kan eventuelt tilsætte ost eller krydderier, for at få dem ekstra cremede eller spicy. De formes til små, aflange stykker, som derefter paneres og frituresteges.

Kartoffel kroketter stammer fra Frankrig, hvor de blev opfundet i det 18. århundrede. Ordet “croquette” kommer fra det franske ord “croquer”, som betyder “at knase”. 

Prøv også bagt kartoffel med guacamole eller klassiske bagekartofler.

Kartoffelkroketter

Antal

4

personer
Tid

45

minutes

Ingredienser

  • 800 g kartofler

  • 50 g smør

  • 1 æggeblomme

  • 100 g revet ost (valgfrit, fx parmesan eller cheddar)

  • Salt og peber 

  • 100 g mel

  • 2 æg

  • 200 g rasp

  • Olie til friturestegning

Vejledning

  • Skræl kartoflerne, og skær dem i lige store stykker.
  • Kog kartoflerne i saltet vand i ca. 15-20 minutter, eller indtil de er møre.
  • Dræn kartoflerne, og lad dem dampe af i et par minutter for at fjerne overskydende vand.
  • Mos kartoflerne indtil de er helt glatte. Tilsæt smør og æggeblomme til kartoffelmosen, og rør godt sammen, indtil smørret er smeltet og indarbejdet. Hvis du bruger ost, tilsættes den nu og smag til med salt og peber.
  • Lad kartoffelmosen køle helt af.
  • Når kartoffelmosen er afkølet, formes den til aflange, cylindriske kroketter, ca. 2-4 cm lange.
  • Forbered tre skåle: én med mel, én med sammenpiskede æg, og én med rasp. Rul hver kroket i mel, dyp den derefter i æg, og til sidst rulles den i rasp, indtil den er helt dækket. Sørg for, at paneringen sidder godt fast.
  • Varm olie op i en stor gryde til ca. 180°C. Olien skal være varm nok til at kroketterne syder, men ikke så varm, at de brænder.
  • Steg kroketterne i små portioner i 3-4 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde. Vend dem forsigtigt under stegningen for at sikre, at de bliver jævnt stegt.
  • Fjern kroketterne, og lad dem dryppe af på køkkenrulle.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *