banankage
| | | |

Banankage

Her får du opskriften på en skøn og smovset banankage, som er perfekt til søndagshygge. Banakage er en af mine go-to retter, når der pludselig kommer gæster, fordi den er så hurtig og nem at bikse sammen.

Kagen holder sig saftig og svampet i flere dage.

Når jeg laver bananbrød benytter jeg typisk bananer, som nærmer sig sidste holdbarhed. På den måde får jeg brugt bananerne med brune pletter, som ikke længere ser så appetitlige og indbydende ud. Derudover smager overmodne bananer ekstra sødt, og det giver bare en super dejlig smag til kagen.

En banankage kan typisk holde sig i 3-4 dage. Du kan derfor sagtens lave banankagen dagen inden den skal serveres. Opbevar den i en tætlukket beholder, så den bliver ved med at være svampet. Hvis du ikke kan spise hele dit bananbrød, kan du sagtens fryse den ned. Det kan typisk holde sig i 3-4 måneder i fryseren.

Hvis du vil bruge de brun-plettede bananer på andet end en lækker kage, så se opskriften på cremet is af bananer her eller bananpandekager her.

Banankage

Antal

4

personer
Arbejdstid

20

minutes
Tid i alt

1

hour 

Ingredienser

  • 4 bananer (ca. 400 g uden bananskræl)

  • 150 gram smør, smeltet

  • 4 æg

  • 1 tsk vaniljesukker

  • 1,5 tsk bagepulver

  • 200 gram hvedemel

  • 150 gram sukker

  • 0,5 tsk salt

  • 2 tsk kanel

  • 50 gram mandler, groft hakket

  • 120 gram mørk chokolade, groft hakket

Vejledning

  • Smelt dit smør i en lille kasserolle eller i mikroovnen.
  • Mos bananerne i en skål med en gaffel eller i en røremaskine.
  • Prop æg, sukker og vaniljesukker i en stor skål og rør det godt sammen til en luftig masse.
  • Bland den smeltede smør sammen med de moste bananer, og tilsæt mel, bagepulver, kanel, hakkede mandler og hakket mørk chokolade.
  • Tilsæt massen af æg, sukker og vaniljesukker. Pisk til du har en ensartet masse.
  • Hæld massen i en kageform. Du kan både bruge et lille fad, springform på ca. Ø22 eller en klassisk brødform. Pynt evt kagen med en banan på toppen. Skær bananen over på langs, og læg de to halvdele på toppen af kagen. Det både pynter, og ser godt ud.
  • Bag kagen i en forvarmet ovn på ca. 45 minutter ved 175 grader.
  • Lad banankagen køle til den er lun. Den smager skønt i sig selv, men du kan evt. pynte den. Og så er den klar til servering.

Halvdelen af sukkeret i opskriften kan erstattes af brun farin. Derudover kan du også prøve at tilsætte en skefuld kardemomme, som giver en dejlig krydret smag. Derudover kan du også tilsætte en lille håndfuld rosiner til din banankagedej. Mandlerne kan også erstattes af andre typer nødder.

Pynt til banakage

Banankagen behøver ikke pynt. Den smager skønt i sig selv. Men hvis du alligevel vil give den et pift, kan du nemt gøre det med lækkert topping. Kagen kan både pyntes med dejlig smeltet chokolade. Du kan både bruge mælkechokolade, hvid chokolade eller mørk chokolade. Derudover kan den pyntes med blåbær, hindbær, kokos, rosiner eller appelsin.

Tips og tricks for at bage det bedste banankage

  • Brug kun modne bananer. De skal være helt gule og med brune pletter på skrællen. Jo mere modne bananerne er, desto mere sødme vil de give til kagen.
  • Mos bananerne grundigt, så der ikke er store stykker i dejen. Dette vil sikre, at kagen får en jævn konsistens og en lækker banansmag.
  • Brug smør ved stuetemperatur. Hvis smøret er for koldt, vil det være svært at blande sammen med de andre ingredienser.
  • Brug et bagepapir i bunden af formen for at undgå, at kagen hænger fast.
  • Lad kagen køle helt af, før du skærer den i skiver. Dette vil sikre, at kagen holder sin form, når du skærer den.
  • Server kagen med en klat pisket flødeskum eller et drys flormelis på toppen for at give den et ekstra pift.

Bananerne giver en naturlig sødme til kagen, der gør, at kagen ikke behøver at tilføje for meget sukker. Bananerne giver også kagen en blød og fugtig konsistens, som gør den behagelig at spise.

Find opskrifter som indeholder bananer her, så du kan minimere dit madspild

Similar Posts

6 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *