baeredygtig-livsstilsblog-opskrift-banankage
Opskrifter

Banankage – Lav svampet banakage fremfor at smide bananerne ud

Mange smider bananer ud, når de begynder at få brune pletter. Men de brun-plettede bananer er noget af det bedste du kan have i køkkenet, for de kan bruges til mange forskellige opskrifter. Og en af de bedste ting er banankage!

Jo mere brune bananer bliver, jo sødere bliver det. Det betyder at banankagen får en dejlig sød smag. Derudover er den rigtig svampet. Og så er det endda rigtig nemt og hurtigt at lave en god banankage. 

En banankage kan typisk holde sig i 3-4 dage. Du kan derfor sagtens lave banankagen dagen inden den skal serveres. Opbevar den i en tætlukket beholder, så den bliver ved med at være svampet. Hvis du ikke kan spise hele din banankage, kan du sagtens fryse den ned. Det kan typisk holde sig i 3-4 måneder i fryseren.

Hvis du vil bruge de brun-plettede bananer på andet end en lækker kage, så se opskriften på cremet is af bananer her.

Banankage – Lav svampet banakage fremfor at smide bananerne ud

Recipe by GrongronCourse: DessertDifficulty: Let
Antal

6

personer
Arbejdstid

20

minutes
Tid i alt

1

hour 

Ingredienser

  • 4 overmodne bananer (ca. 400 g uden bananskræl)

  • 150 gram smør

  • 4 æg

  • 1 tsk vaniljesukker

  • 1,5 tsk bagepulver

  • 200 gram hvedemel

  • 150 gram sukker

  • 0,5 tsk salt

  • Evt. 2 tsk kanel (kan undværes)

  • Evt. 50 gram mandler (kan undværes)

  • Evt. 120 gram mørk chokolade (kan undværes) 

Vejledning

  • Smelt dit smør i en lille kasserolle eller i mikroovnen. 
  • Mos bananerne. Det kan du nemt gøre i en skål med en gaffel, men du kan også proppe dem i en blender eller minihakker. Most med en gaffel får du nogle større klumper af banan, mens blenderen og minihakkeren giver en mere ensartet konsistens. Begge dele er rigtig lækkert.
  • Hvis du benytter mandler eller mørk chokolade, så hak det groft. Begge dele kan undværes, og du kan også nøjes med at tilføje en af delene. Det smager rigtig lækkert.
  • Prop æg, sukker og vaniljesukker i en stor skål og rør det godt sammen til en luftig masse.
  • Bland den smeltede smør, moste bananer, mel, bagepulver og evt. kanel, hakkede mandler og hakket mørk chokolade i massen af æg, sukker og vaniljesukker. Pisk til du har en ensartet masse.
  • Hæld massen i en kageform. Du kan både bruge et lille fad, springform på ca. Ø22 eller en klassisk brødform.
  • Bag kagen i en forvarmet ovn på ca. 45 minutter ved 175 grader. 
  • Lad banankagen køle til den er lun. Den smager skønt i sig selv, men du kan evt. pynte den. Og så er den klar til servering. 
  • Pynt din banankage: 
    Banankagen behøver ikke pynt. Den smager skønt i sig selv. Men hvis du alligevel vil give den et pift, kan du nemt gøre det med lækkert topping. Kagen kan både pyntes med dejlig smeltet chokolade. Du kan både bruge mælkechokolade, hvid chokolade eller mørk chokolade. Derudover kan den pyntes med blåbær, hindbær, kokos, rosiner eller appelsin.

Noter

  • Halvdelen af sukkeret kan erstattes af brun farin. Derudover kan du også prøve at tilsætte en skefuld kardemomme, som giver en dejlig krydret smag. Derudover kan du også tilsætte en lille håndfuld rosiner til din banankagedej. Mandlerne kan også erstattes af andre typer nødder.
  • Se også vores opskrift på dejlig, cremet is af de gamle bananer

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *