Banan is
Opskrifter

God cremet is med én ingrediens!

Med kun én enkelt ingrediens kan du fremtrylle den lækreste cremede is – og du kan gøre det helt uden at skulle bruge en ismaskine. 

Når du skal tænke madspild ind i din hverdag, så er det en god ide at undgå at have for mange forskellige ingredienser i dit køkken, da der ofte er nogle ingredienser, som du ikke får brugt det hele af. Og det er endnu bedre, når du kan få brugt ingredienser, som nærmer sig sidste brugsdato. 

Denne opskrift er helt perfekt til at få elimineret de trætte, overmodne bananer med brune pletter, som ligger og kigger trist på dig fra frugtskålen. Overmodne bananer får en sødere smag, og derfor kan du lave en dejlig sød og cremet is helt uden at tilsætte sukker. Jo mere overmodne bananerne er, jo sødere smager de.  Og ønsker du alligevel at få en is med andet end banansmag, så spring længere ned i opskriften, hvor du med få ekstra ingredienser kan få bananis med chokoladestykker, vaniljeis, chokoladeis, hindbæris og jordbæris. 

Da isen kun er lavet på banan kan den også spises af veganere og gluten-allergikere. 

God cremet is med én ingrediens!

Recipe by GrongronCourse: Opskrifter
Antal

4

personer
Arbejdstid

15

minutes
Tid i alt

2

hours 

30

minutes

Ingredienser

  • 6 bananer

Vejledning

  • Find et par gode, overmodne brun-plettede bananer
  • Skræl bananerne og skær dem i skiver af ca. 1 cm. Jo større skiver, jo sværere er det at blende bananerne
  • Frys bananerne ned i et lufttæt beholder i minimum to timer
  • Benyt enten en blender, stavblender eller foodprocessor til at blende dine frosne bananer. Hvis bananerne er for frosne til at blende, så lad dem tø op i 5-10 minutter. Alt efter hvilken maskine du bruger, skal bananerne blendes i 2-5 minutter. Blend dem til de har en blød og cremet konsistens. 
  • Når isen har en blød og cremet konsistens skal du lægge det i en beholder i fryseren i 2-3 timer. Derefter er der dejlig, lækker is. Hvis isen er for hård, skal du lade det tø op i 10-15 minutter, og så er den klar til servering.

Noter

  • For endnu flere smagsvarianter, se da noter under opskriften.

Alternative smagsvarianter

Med få ekstra ingredienser kan du nemt få en dejlig cremet is med andre smagsvarianter. Fremgangsmåden er præcis den samme som ovenstående, du skal blot tilføje en ekstra ingrediens eller to til blenderen. 

Mængden af nedenstående afhænger af, hvor stor en portion is du laver og hvor overmodne dine bananer er. Husk på, at jo mere overmodne bananerne er, jo sødere en smag har de.  Du kan smage din is til mens du blender den, så du får en dejlig smagskombination, som du kan lide.

  • Banan med chokolade (tilføj hakket chokolade)
  • Vaniljeis (tilføj lidt vaniljeekstrakt)
  • Chokoladeis (tilføj lidt kakao)
  • Jordbæris (tilføj jordbær)
  • Mangois (tilføj lidt mango)
  • Hindbæris (tilføj lidt hindbær og evt. lidt lime)

Det er kun fantasien der sætter grænser. Med bananer kan du lave næsten alle slags smagsvarianter. Kom i gang, og få lavet de brune bananer om til en fantastisk dessert. 

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *