Vafler - hjemmelavede sprøde vafler
| | |

Sprøde, hjemmelavede vafler

Sprøde, hjemmelavede vafler smager bare himmelsk. Jeg elsker dem både til morgenmad og brunch, til en snack i løbet af dagen eller som dessert. 

Jeg laver mine vafler i et elektronisk vaffeljern. Det er både nemt og sjovt. 

Du kan servere vaflerne med mange forskellige slags toppings, såsom marmelade, sirup, flødeskum, flormelis, sukker eller frisk frugt eller bær, så som hindbær, jordbær eller blåbær. Hvis du serverer vafler som dessert kan de også serveres med vaniljeis. 

Du kan justere smagen på din dej ved f.eks. at tilsætte lidt citronskal eller lidt kardemomme. 

Dejen kan holde sig i 2-3 dage i køleskabet, så du kan sagtens lave en stor portion dej, som du kan bage over flere dage, så du altid har friske, sprøde, hjemmelavede vafler. Når vaflerne er bagte kan de holde sig i 3-4 dage på køl, de vil dog miste deres sprødhed.

Se også en skøn opskrift på banankage

Sprøde, hjemmelavede vafler

Antal

12

stk
Arbejdstid

10

minutes
Tid i alt

30

minutes

Ingredienser

  • 300 gram hvedemel

  • 2 tsk bagepulver

  • 0,5 tsk vailjesukker

  • 2 spsk sukker

  • 0,5 task groft salt

  • 2 æg

  • 2 dl mælk

  • 2,5 dl vand

  • 125 g smør, smeltet

  • Smør til stegning

Vejledning

  • Smelt smørret og lad det køle af
  • Pisk alle ingredienser sammen i en stor skål med en håndmikser. Tilsæt også det smeltede smør.
  • Få varmet dit vaffeljern godt op. Tilsæt lidt smør til vaffeljernet til stegning. 
  • Når vaffeljernet er varmet godt op, så tilsæt 2 tsk. dej og luk vaffeljernet og bag vaflen til den er gylden og sprød.
  • Når vaflerne er færdige skal de på en rist. Undgå at stable vaflerne ovenpå hinanden, da det vil danne kondens og gøre de ellers sprøde vafler bløde. 
  • Server de nybagte vafler med det samme mens de stadig er helt sprøde og varme.  

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.