rød linsesuppe
| | |

Spicy rød linsesuppe

Rød linsesuppe er en populær spicy vegetarisk ret, der stammer fra Mellemøsten og Indien. Suppen er kendt for sin lækre, cremede konsistens og for dens lækre spicy smag takket være de mange krydderier som spidskommen, gurkemeje, koriander, ingefær og hvidløg. Det giver suppen en dejlig varm smag. 

For at gøre suppen ekstra cremet benytter jeg kokosmælk. Det giver også en rigtig lækker smag. 

Suppen består primært af linser, så den er fyldt med fibre og proteiner. Du kan derfor spise rigelige mængder med god samvittighed. Derudover er suppen både rigtig mættende og særdeles budgetvenlig.

Server suppen med lækkert hjemmebagt naanbrød eller fladbrød

Til suppen benytter jeg frisk ingefær, stødt spidskommen, stødt koriander og stødt gurkemeje. Jeg synes det giver suppen en dejlig varme. Du kan dog sagtens tilføje andre krydderier eller lege med krydderierne. Prøv f.eks. at tilføje lidt paprika, chili, kanel eller garam masala. 

For at lave rød linsesuppe, begynder du med at varme en smule olie i en stor gryde. Tilsæt løg, gulerødder, selleri og krydderier og sautér, indtil grøntsagerne er møre. Tilsæt derefter hakkede tomater, kokosmælk og grøntsags bouillon,  og lad linserne koge op i denne væske. Lad suppen simre i cirka 30-45 minutter, eller indtil linserne er møre. Tilsæt eventuelt mere væske, hvis det er nødvendigt, for at opretholde den ønskede konsistens.

Elsker du spicy mad? Prøv denne indiske dhal med raita

Spicy rød linsesuppe

Antal

4

personer
Arbejdstid

20

minutes
Tid i alt

50

minutes

Ingredienser

  • 3 dl. røde linser, tørret

  • 1 dåse kokosmælk

  • 1 dåse hakkede tomater

  • 0,8 l grøntsagsbouillon

  • 3 cm frisk ingefær, fintrevet

  • 2 løg, hakket

  • 4 fed hvidløg, hakket

  • 2 gulerødder, skåret i tern

  • 1 stængel selleri, skåret i tern

  • 1 tsk stødt spidskommen

  • 1 tsk stødt koriander

  • 2 tsk stødt gurkemeje

  • 0,5 øko citron, saft og skal

  • Salt og friskkværnet peber 

Vejledning

  • Find en stor gryde, og sauter dine løg og hvidløg i en god smagfuld olivenolie ved medium varme.
  • Tilsæt gulerødder, selleri, fintrevet frisk ingefær, spidskommen, koriander og gurkemeje og sauter i ca. 5 minutter til grøntsagerne er møre og der dufter godt krydret.
  • Tilsæt kokosmælk, hakkede tomater og halvdelen af grøntsagsbouillonen. Skyl linserne og tilsæt dem til gryden. Lad retten simre i 30 minutter til linserne er møre. Rør rundt undervejs, så linserne ikke brænder fast i grydens bund. Tilsæt mere grøntsagsboullion undervejs til suppen har den ønskede konsistens. 
  • Blend suppen med en stavblender, hvis du ønsker en mere lind konsistens. Jeg plejer at blende suppen hurtigt, så den er mere lind, men der stadig er noget konsistens og struktur tilbage.
  • Smag til citron, salt og peber efter behov, og server suppen med krydret naanbrød.

Similar Posts

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *