Kanelsnegle
| | |

Kanelsnegle 

Smovsede kanelsnegle fyldt med remonce er noget af det bedste, som findes. Og her får du en lækker, klassisk opskrift, som har en sprød skorpe og et smovset indre. Kanelsneglene kan toppes med lidt glasur, for at gøre dem ekstra smovsede.

Denne opskrift på kanelsnegle er fyldt med masser af smør, og det gør dem rigtig gode, bløde og smovsede. Og så er der en smule kanel og kardemomme i dejen, som giver en dejlig sød, krydret smag. 

Jeg laver kanelsneglene på en røremaskine, da det er klart det nemmeste. Sørg for ikke at have for meget mel i dejen, da det er det, som kan gøre kanelsnegle tørre. 

Jeg pensler typisk kanelsneglene med et æg. Dette kan sagtens undlades, eller erstattes af en glasur. 

Fordelen ved at bage kanelsnegle i et fad er, at remonce fyldet ikke ryger ud, når det smelter under bagningen. 

Kanelsneglene kan holde sig i 2-3 dage inden de begynder at blive tørre. De er dog bedst på den første dag – hvor de til gengæld smager himmelsk.

Kanelsneglene er fryseegnede både inden og efter bagning, så du kan sagtens lave en dobbelt-portion, og fryse nogle af dem ned. Hvis du fryser dem ned efter bagning, får du det bedste resultat ved at fryse dem, mens de stadig er lune. Hvis du fryser dem ned ubagte, skal du gøre det efter du har rullet dejen til snegle, men inden de efterhæver. Når du så tager dine kanelsnegle op skal de efterhæve. 

Frys dem ned i en frysepose, og så kan du let tage nogle op, når du bliver sulten efter noget sødt. 

Elsker du søde sager? Prøv smovset banankage eller gulerodskage med frosting.

Kanelsnegle 

Antal

16

stk
Arbejdstid

40

minutes
Tid i alt

2

hours 

Ingredienser til dejen

  • 50 g gær

  • 2 dl lunken mælk

  • 50 g sukker

  • 2 æg

  • 1 tsk vaniljesukker

  • 1 tsk kanel (kan udelades)

  • 1 tsk kardemomme (kan udelades)

  • 1 tsk salt

  • 550 g hvedemel

  • 100 g blødt smør

  • Remonce – kanelsnegle fyld
  • 200 g blødt smør

  • 200 g brun farin

  • 4 tsk kanel

  • Pensling
  • 1 sammenpisket æg

Vejledning til dejen

  • Rør gæren ud i stuetempereret mælk i en stor skål. Tilsæt sukker, salt, æg, kanel, kardemomme og vaniljesukker.
  • Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt og ælt dejen sammen. Tilsæt smør, og ælt dejen smidig og blød. Gør gerne dette på en røremaskine i 5-10 minutter.
  • Lad dejen hæve et lunt sted i 45 minutter med et ret viskestykker over, mens du laver remonce. 
  • Remonce – kanelsneglefyld
  • Bland blødt smør, brun farin og kanel godt sammen i en skål. 
  • Samling og bagning af kanelsnegle
  • Kom mel på bordet, og rul dejen til en stor, tynd rektangel.  Fordel fyldet på rektanglet med en dejskraber. 
  • Rul dejen sammen som en roulade, og skær stykker af ca. 2 cm alt efter hvor tykke dine kanelsnegle skal være. 
  • Læg kanelsneglene i et fad beklædt med bagepapir. Der skal gerne være et par cm mellem dine kanelsnegle – benyt evt. 2 fade, hvis du ikke har nok plads. Fordelen ved at bage kanelsneglene i et fad er, at den lækre remonce ikke ryger ud. 
  • Lad kanelsneglene efterhæve i 40 minutter med et viskestykker over. 
  • Pensl kanelsneglene med et sammenpisket æg.
  • Kanelsneglene skal bages midt i ovnen i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 15-18 minutter eller til de er gyldne. Lad kanelsneglene køle af, og pynt evt. med en tyk hvid glasur.

Similar Posts

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *