Grillet blomkål med tahin dressing
Jeg elsker grillet blomkål med tahindressing. Når blomkål bliver ristet, bliver den dejligt sprød og får en vidunderlig nøddeagtig smag. Tilsat tahindressing er det helt perfekt, og så er det tilmed sundt, så du kan spise rigeligt grillet blomkål med god samvittighed.
Tahindressing er en alsidig og velsmagende dressing, der er elsket af mange på grund af dens skønne smag og cremede konsistens. Den er også en sund dressing, da den er lavet med tahin, som er en pasta af sesamfrø, og som er fyldt med protein, fiber og sunde fedtstoffer.
Server gerne fladbrød eller naanbrød til.
For at grille blomkål skal du først sørge for at skære det i store skiver eller kvarte, alt efter størrelsen på blomkålhovedet. Pensl blomkålen med olie og krydder med salt, peber eller dine yndlings krydderier.
Tilbered blomkålen enten på grill – evt. i en alubakke – eller i ovnen med grillfunktionen til. Grill skiverne af blomkål til de er gyldne og sprøde på begge sider.
Hvis du ønsker at gøre din tahindressing mere krydret, kan du tilsætte ingredienser som cayennepeber, spidskommen eller paprika. Hvis du vil have en mere sød smag, kan du tilføje honning eller ahornsirup.
Er du på udkig efter andre sunde opskrifter? Prøv også græsk salat eller tabouleh salat.
Ristet blomkål med tahin dressing
4
personer15
minutes15
minutesIngredienser
- Ristet blomkål
1 stort blomkålshoved
2 spsk. olivenolie
1/2 tsk. salt
1 tsk. paprika
Friskkværnet peber
- Tahindressing
1 spsk tahin
1,5 dl vand
2 spsk friskpresset citronsaft
1 fed hvidløg, finthakket
1/2 tsk. salt
1/4 tsk. peber
Vejledning
- Ristet blomkål
- Forvarm din ovn til 200 grader.
- Fjern bladene og stokken fra blomkålshovedet, og skær det i skiver.
- Pensl blomkålen med olivenolie, og krydr med salt, peber og paprika.
- Grill blomkålen i ca. 6-8 minutter til de er gyldne og sprøde.
- Tahindressing
- Bland tahin og vand sammen i en skål til dressingen er jævn.
- Tilsæt citronsaft, hvidløg, salt og peber, og rør rundt.
- Smag til med ekstra citronsaft, salt eller peber efter behov.
- Opbevar dressingen i en lufttæt beholder i køleskabet i op til en uge.
5 Comments