Tabouleh salat
Tabouleh er en lækker, frisk og farverig bulgurssalat, der stammer fra Mellemøsten. Bulgurssalaten er fyldt med grøntsager, friske koriander og mynte, og den er både sund og velsmagende.
Den traditionelle tabouleh består af kogt bulgur, der blandes med hakkede grøntsager som tomater, agurker og løg. Derudover tilsættes der også friskhakket koriander og mynte, samt en smule citronsaft og olivenolie. Alt dette blandes sammen til en lækker, farverig salat, der er perfekt som forret eller tilbehør til falafler, pita, grillspyd eller grillede grøntsager. Og den er også lækker med hummus , falafler og et par skiver brød til at dyppe i – prøv f.eks. dette naanbrød eller fladbrød.
Du kan også prøve at tilsætte lidt feta til din tabouleh – det gør den bestemt ikke dårligere.
Prøv denne lækre salat, og nyd den med en god samvittighed!
Tabouleh kan holde sig i 3 dage på køl i en tætlukket beholder.
Tabouleh salat
4
Personer15
minutes15
minutesIngredienser
2 dl bulgur
2 tomater
1/4 agurk
1 løg
1 bundt koriander
1 bundt mynte
2 spsk citronsaft
4 spsk olivenolie
Salt og peber efter smag
Vejledning
- Kog bulguren efter anvisningerne på pakken. Hæld det derefter i et dørslag og skyl det grundigt med koldt vand indtil alt vandet er væk. Læg bulguren i en skål og lad det køle af.
- Skær tomaterne i små tern, skær agurken i små tern og hak løgene fint. Tilsæt grøntsagerne til skålen med bulguren.
- Hak koriander og mynte fint, og tilsæt det til skålen sammen med grøntsagerne.
- Bland citronsaft og olivenolie sammen, og hæld dressingen over salaten. Rør salaten godt sammen, og smag til med salt og peber efter behov.
- Hvis du har tid kan du lade salaten stå og trække i køleskabet i en time eller to, så smagene virkelig kan trække og udvikle sig.
- Servér tabouleh kold som forret eller tilbehør til falafler, pita eller grøntssagsstænger.
5 Comments