Sprøde rodfrugtchips
Sprøde og sunde rodfrugtchips er en nem og sund snack, som du kan spise rigeligt af med god samvittighed. Her får du en nem opskrift på hjemmelavede rodfrugtchips. Chipsene er både en lækker snack, men de kan også bruges som tilbehør til salater og tapas.
Når jeg laver disse chips benytter jeg typisk rodfrugter, som nærmer sig sidste holdbarhed. Det er en god måde at benytte rodfrugter på, som ellers ville ende i skraldespanden. Det er derfor en god måde, at formindske dit madspild på. Og du kan benytte et stort udvalg af rodfrugter – faktisk alt fra persillerødder, pastinakker, rødbeder, gulerødder til kartofler.
Rodfrugtchips er en rigtig lækker snack i sig selv. Men de kan også bruges som tilbehør til en salat. Og så smager de bare rigtig godt.
Prøv også sprøde sweet potato chips og sprøde kartoffel chips
Sprøde rodfrugtchips
10
minutes20
minutesIngredienser
Rodfrugter – F.eks. kartofler, persillerødder, gulerødder, pastinakker og rødbeder
Olivenolie
Flagesalt
Vejledning
- Skær dine rodfrugter i helt tynde skiver. Brug gerne et mandolinjern for at skære helt tynde skiver med en ensartet tykkelse.
- Kom alle dine rodfrugtskiver i en skål og vend dem i olivenolie (eller en anden type olie).
- Læg alle skiverne på en bageplade. De må helst ikke overlappe hinanden, da de så ikke bliver helt sprøde. Bag hellere flere bageplader end at lægge dem oven i hinanden.
- Bag dine rodfrugtchips i ca. 8-10 minutter i en forvarmet ovn på 200 grader til de er gyldne.
- Tag chipsene ud af ovnen og lad dem køle af. Anret chipsene i en skål og drys med flagesalt.
Hjemmelavede sunde rodfrugtchips
Rodfrugtchips er en sund og lækker snack, der er en god erstatning for traditionelle chips og andre usunde snacks. Disse chips er lavet af forskellige typer rodfrugter, som er skåret i tynde skiver og ristet i ovnen, indtil de er sprøde og gyldne. I denne artikel vil vi udforske, hvad rodfrugtchips er, hvordan de laves, og hvorfor de er en god snack mulighed.
Hvad kan jeg lave rodfrugt chips af?
Rodfrugtchips er en snack lavet af forskellige typer rodfrugter, som er skåret i tynde skiver og ristet i ovnen, indtil de er sprøde og gyldne. De mest almindelige rodfrugter, der bruges til at lave chips, er søde kartofler, rødbeder, pastinakker, persillerødder og gulerødder. Ved at benytte rodfrugter som nærmer sig sidste holdbarhed er du med til at minimere dit madspild.
Chipsene kan krydres med forskellige krydderier og smagsvarianter, såsom salt og peber, paprika eller hvidløg. Her kan du læse om nogle af de krydderier, som du kan bruge til dine chips.
One Comment