naanbrød - nan brød med nigella og hvidløg
|

Naanbrød – Opskrift på nemt, krydret naan brød

Mhh, nybagt naanbrød med urter og hvidløg er bare sagen!

Naan brød er et fladt, krydret madbrød, som stammer fra det indiske køkken. Brødet er både lækkert i sig selv med lidt dip, hummus, grillede grøntsager eller grøntsagsstænger eller til gode, krydrede indiske retter, så som dahl. I indiske retter benyttes brødet typisk som en ske, da det er virklig godt til at skovle ris og lækre saucer op med.  

Naanbrød er både hurtigt og nemt at lave. 

Naanbrød kan typisk holde sig i et par dage i en tætlukket beholder. De kan også fryses ned og blot lunes i ovnen eller en brødrister inden servering.

Naan brød – Opskrift på sprødt, krydret naan brød

Antal

6

naanbrød
Arbejdstid

20

minutes
Tid i alt

1

hour 

20

minutes

Ingredienser

  • 1,5 dl vand

  • 25 g gær

  • 1 æg

  • 1,5 dl græsk yoghurt

  • 3 spsk olivenolie

  • 2 tsk salt

  • 1 tsk sukker

  • 500 g hvedemel

  • Blanding til pensling
  • 75 g smør, smeltet

  • 1 håndfuld friske koriander, hakket (kan udelades eller erstattes af persille)

  • 3 fed hvidløg, finthakkede

  • 1 spsk nigellafrø

Vejledning

  • Opløs gæren i lunkent vand, og tilsæt herefter æg, græsk yoghurt, olivenolie, salt, og sukker.
  • Tilsæt hvedemel lidt efter lidt, og rør rundt i dejen til den har en ensartet konsistens.
  • Ælt dejen godt til den er smidig, og sæt den herefter til at hæve til dobbelt-størrelse med et viskestykke over i en time et lunt sted. 
  • Del dejen i 6-8 stykker afhængigt af hvor store du vil have dine naanbrød. Form dem til boller og mas dem flade. Læg dem på en bageplade, og lad dem hæve i 10 minutter. 
  • Smelt smør og bland op med hakkede koriander, presset hvidløg og nigellafrø. 
  • Pensl brødene og tilbered dem på en varm pande. Brødene skal have ca. 30-60 sekunder på hver side. De må gerne få godt med farve, så de er gyldne. 
  • Tag brødene ud og lad dem køle lidt af på en rist med et viskestykker over. Så er de klar til servering. 

Noter

  • Brødene kan også bages i ovnen. De skal bages ved ca. 200 grader varmluft i ca. 15 minutter. Naan brødene kan tilberedes på pizzasten eller bagestål for at få en ekstra sprød skorpe. 
  • Koriander plejer at dele vandene. Hvis du ikke er så vild med korianderkan du erstatte dem med frisk persille. 

Similar Posts

4 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.