ramen med tofu og æg
| | |

Ramen med tofu og æg

Når det skal være hurtigt og let er ramen med æg og tofu en af mine go-to retter. Opskriften på den japanske nudelsuppe er let, hurtig, og ikke mindst super lækker. 

Ramen med æg og tofu er en populær ret fra Japan, der består af nudler i en kraftig suppe lavet af grøntsagsbouillon med æg, tofu og grøntsager. Tofu, også kendt som sojabønneost, er en vigtig ingrediens i mange asiatiske retter og er kendt for sin lave kalorieindhold og høje indhold af protein og kostfibre.

Ramen har sin oprindelse i Kina, men blev populariseret i Japan i det 20. århundrede. I dag findes der utallige varianter af ramen, fra den klassiske kød- eller fiskesuppe til vegetar- eller veganske versioner. Ramen med tofu og æg er en af de mest populære vegetariske varianter. Undlad æggene, også har du en god vegansk ramen, som smager skønt. 

En af de ting, der gør ramen med tofu så godt, er den kombination af kraftig, varm suppe med den bløde, saftige tofu. Tofuen tilføjer et lækkert skud af protein til retten, mens grøntsagerne som for eksempel ærter, ærteskud, bambusskud, shiitake-svampe og løg tilføjer en skøn smag og tekstur. Ramen er også godt at lave, hvis du skal have ryddet op i grøntsagsskuffen. Du kan tilsætte mange forskellige slags grøntsager – prøv både med gulerødder, broccoli, peberfrugt og kål. Det gør også retten ekstra mættende. Derudover kan du krydre din ramen godt med ingefær og koriander. 

Fremgangsmåde

Fremgangmåden for at lave ramen med tofu er relativt enkel. Først og fremmest skal du forberede din suppe, som laves med grøntsagsbouillon. Derefter skal du koge nudlerne efter pakkens anvisning. Du kan benytte flere forskellige slags nudler – både ris nudler, soba nudler, glas nudler, udon nudler eller andre typer. Tofuen skæres i tern og sauteres i en pande med lidt olie til den er gylden og sprød. Til sidst serveres suppen over nudlerne, toppet med den sauterede tofu. æg og grøntsagerne.

Er du til spicy mad? Prøv den spicy, marrokanske kikærtesuppe harira

Ramen med æg og tofu

Antal

4

personer
Arbejdstid

30

minutes
Tid i alt

30

minutes

Ingredienser til suppen

  • 2 cm ingefær, skrællet og fintrevet

  • 1,2 l grøntsagsbouillon

  • 2 spsk misopasta

  • 1 dl sojasauce

  • 1,5 spsk fiskesauce

  • 1 spsk limesaft

  • Suppefyld
  • 200 g nudler

  • 4 æg

  • 200 g tofu, i tern

  • 150 g forårsløg, hakket

  • 150 g enoki svampe

  • 150 g ærter

  • 1 håndfuld koriander, hakkede (kan udelades)

Vejledning suppe

  • Skræl ingefæren og riv den fint
  • Find en kasserolle og tilsæt ingefær, bouillon, miso pasta, soja, fiskesauce og limesaft. Lad suppen simre med låg på i 5-10 minutter ved lav varme.
  • Suppefyld
  • Hak forårsløg og koriander fint, og rengør svampe og ærter. 
  • Steg tofuen på en pande med olie og lidt sojasauce i 5-10 minutter til tofuen er gylden og sprød.
  • Kog æggene smilende i ca. 6 minutter, og pil dem og halver dem.
  • Kog nudlerne efter pakkens anvisningerne. 
  • Servering
  • Find dybe tallerkner eller skåle, og anret friskkogte nudler og friske grøntsager. Hæld den varme suppe udover nudlerne og grøntsagerne. 
  • Top retten med et æg og tofu. Pynt evt. med hakkede koriander.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *