Bananpandekager
Jeg elsker bananpandekager. Det er en skøn måde at starte dagen på, og så smager de så skønt med den søde smag efter bananerne.
Bananpandekager bliver tykkere end almindelige pandekager, som vi kender dem. De har en skøn blød midte og en sød smag af banan.
Pandekagerne er lette og hurtige at lave. Jeg lave typisk bananpandekager, når jeg har nogle bananer som nærmer ig sidste holdbarhed. På den måde får jeg brugt mine madvarer, så de ikke ender i skraldespanden. Det er en god måde, at undgå madspild på.
Prøv lækre amerikanske blåbærpandekager
Bananpandekager kan typisk holde sig i 3-4 dage på køl.
Find opskriften på lækker, svampet banankage her
Bananpandekager
4
personer30
minutes30
minutesIngredienser
3 bananer, moste
3 æg
3 dl havregryn
3 dl mel
3 dl mælk, havredrik eller mandeldrik
0,5 dl sukker
2 tsk vaniljesukker
En knivspids salt
Smør til stegning
Vejledning
- Mos bananerne i en stor skål
- Bland alle ingredienser i og pisk godt sammen
- Steg pandekagerne på en pande på middelvarme til de er let gyldne på begge sider
Noter
- Server med creme fraiche, friske bær og mynte eller sukker og marmelade
Bananpandekager – start dagen godt
Bananerne, som du bruger til dine pandekager, må gerne se lidt triste ud og have brune pletter. Overmodne bananer får en ekstra sød smag, som er rigtig god til pandekager. Det er også en god måde, at få brugt frugt på, som har pletter, og som gør at du ellers ikke får det spist.
I opskriften er der tilsat sukker til pandekagerne, men du kan sagtens udelade sukkeret i opskriften, da bananerne allerede tilføjer en sød smag til pandekagerne. På den måde får du også en lidt sundere pandekage, som stadig smager dejlig sødt, som man kender det fra pandekager.
Pandekagerne er den perfekte tilbehør til et brunchbord. Bananpandekager er en populær og velsmagende ret, der er kendt for sin søde smag og bløde konsistens. Disse pandekager er en sund og nærende måde at starte dagen på eller som en lækker snack i løbet af dagen eller som en god og velsmagende dessert på en hyggelig aften.
Tilbehør til pandekager
Pandekagerne har en sød smag, så du kan sagtens servere dem uden tilbehør. Tilbehør gør det dog ekstra lækkert.
Prøv f.eks. at toppe pandekagerne med:
- Creme fraiche
- Is
- Marmelade
- Sukker
- Flormelis
- Kanel-sukker
- Blåbær
- Jordbær
- Hindbær
- Appelsin
- Æble
- Fersken
- Mynte
5 Comments