Hjemmelavet granola musli
| | |

Granola – Hjemmelavet musli

Hjemmelavet granola er en sund og lækker morgenmad, der er nem at lave og kan tilpasses efter din egen smag. Det er også en perfekt måde at bruge op resterne af tørrede frugter, nødder og frø, som du har liggende i køkkenskabene. Her er det kun fantasien, som sætter grænser.

Granola, eller musli, består typisk af havregryn, tørrede frugter, nødder og frø, som er bundet sammen med honning, sirup eller olivenolie. Du kan også tilføje andre krydderier eller friske frugter til din musli, såsom kanel, ingefær, kardemomme, banan, hindbær eller blåbær, for at tilpasse smagen efter dine egne præferencer.

Hvis du ønsker at forkæle dig selv lidt ekstra kan du endda proppe lidt hakket chokolade i muslien. Prop først chokoladen i efter muslien har været i ovnen. Her kan du både benytte hvid chokolade, mælkechokolade eller mørk chokolade.

For at lave hjemmelavet granola, skal du blot kombinere alle ingredienserne i en skål og røre dem godt sammen. Du kan derefter sprede blandingen ud på en bageplade og bage den i ovnen ved 150 grader i 20-30 minutter, indtil granolaen er gylden og sprød. Lad granolaen køle af, og opbevar den i en lufttæt beholder.

Hjemmelavet granola er et sundt og velsmagende alternativ til købte morgenmadsprodukter. Og det er nemt at tage med på farten eller spise som en snack. Du kan spise granola med mælk, yoghurt eller frugt. Eller du kan drysse den over smoothies, salater eller grød.

Prøv at lave din egen hjemmelavede granola og opdag, hvor nemt og lækkert det er!

Er du sulten efter noget lækker morgenmad? Prøv disse lækre bananpandekager!

Hjemmelavet musli kan typisk holde sig en uge i en tætlukket beholder ved stuetemperatur.

Granola – Hjemmelavet musli

Antal

4

personer
Arbejdstid

10

minutes
Tid i alt

20

minutes

Ingredienser

  • 3 dl. havregryn

  • 1 dl. grofthakkede mandler

  • 1 dl. grofthakkede hasselnødder

  • 2 spsk. honning

  • 1 spsk. smagfuld olie (f.eks. olivenolie eller rapsolie)

  • 1 spsk. rørsukker

  • 1 tsk. kanel

  • 1 tsk. vaniljepulver

  • 1/2 tsk. salt

Vejledning

  • Tænd ovnen på 150 grader C.
  • Bland havregryn, mandler, hasselnødder, kanel, vaniljepulver og salt i en skål.
  • Rør honning, olie og rørsukker sammen i en separat skål.
  • Hæld honningblandingen over havregrynblandingen og rør godt sammen.
  • Fordel granolablandingen på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag granolaen i ovnen i 15-20 minutter, til den er gylden og sprød.
  • Lad granolaen afkøle på bagepladen, inden du overfører den til en beholder med låg.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *