Bananmuffins
De her bananmuffins er bare så lækre og smovsede. De plejer at være et hit blandt både voksne og børn.
De har en dejlig, naturlig sødme fra bananerne. Bananerne giver også en fugtig tekstur, som gør muffinsne blød og saftige.
Bananmuffins er både en god snack i løbet af dagen, til eftermiddagskaffen eller som dessert. Server dem gerne lune med god vaniljeis eller chokoladeis.
De er ikke kun lækre, men også en fantastisk måde at bruge overmodne bananer på, som ellers kunne ende i skraldespanden. Jo mere modne bananerne er, jo sødere smag har de.
Har du nogle overmodne bananer du skal have brugt? Så prøv også bananpandekager
Hjemmelavede bananmuffins er nemme at lave. Du kan samtidig eksperimentere med krydderier for at få dem efter dine præferencer. Prøv f.eks. at tilsætte lidt kanel eller hakkede nødder.
Er du vild med søde sager? Så prøv også chokolademuffins eller gulerodskage
Bananmuffins
12
stk1
hourIngredienser
3 modne bananer (ca. 300 g, moste)
100 g sukker
1 æg
75 g smeltet smør eller olie
1 tsk vaniljeekstrakt
190 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
½ tsk salt
1 tsk kanel (valgfrit)
Valgfrit: 50 g hakkede valnødder, groft hakket chokolade eller rosiner
Vejledning
- Forvarm ovnen til 180°C (varmluft) eller 200°C (almindelig ovn). Forbered en muffinform med papirforme eller smør formen godt.
- Mos de modne bananer med en gaffel, indtil de er helt glatte, i en stor skål.
- Tilsæt sukker, æg, smeltet smør (eller olie) og vaniljeekstrakt til bananerne. Rør godt sammen indtil blandingen er ensartet.
- I en separat skål, sigtes mel, bagepulver, natron, salt og kanel sammen.
- Tilsæt de tørre ingredienser til bananblandingen og rør forsigtigt indtil det lige netop er blandet. Pas på ikke at overblande, da det kan gøre muffinsene tunge og kompakte.
- Hvis du bruger valnødder, chokolade eller rosiner, kommes de forsigtigt ind i dejen.
- Fordel dejen jævnt i de 12 forberedte muffinforme. Fyld dem ca. ¾ op.
- Bag muffinsene i den forvarmede ovn i 18-20 minutter, eller indtil de er gyldne på toppen og en tandstik indsat i midten kommer ud ren.
- Tag muffinsene ud af ovnen og lad dem køle af i formen i 5 minutter, før du forsigtigt fjerner dem og lader dem køle helt af på en bagerist. Server dem lune eller ved stuetemperatur.