Syltede agurker
Der er intet som en god agurkesalat. Syltede agurker smager skønt, og er helt perfekt til at peppe rugbrød, sandwiches og burgere op.
Syltede agurker er både nemt og hurtigt at lave. Og når du fremstiller det selv indeholder det ikke konserveringsmidler, som meget du køber i supermarkedet gør. Din agukesalat kan du opbevare i et tætlukket patentglas.
Syltede agurker kan typisk holde sig i 2-3 uger på køl.
Hvis du har en agurker eller nogle skoleagurker, som begynder at se triste ud er det helt perfekt at sylte dem for at forlænge deres levetid og minimere dit madspild. Lær flere tips og tricks til at minimere madspild her.
Syltede agurker
2
patentglas10
minutes2
hoursIngredienser
2 dl vand
2 dl eddike (lagereddike, hvidvinseddike eller æbleedikke)
0,5-1 dl sukker
1 agurk
Vejledning
- Hæld vand, eddike og sukker i en lille gryde og kog det op.
- Skær agurken i tynde skiver eller halv skiver, afhængigt af hvordan du vil have din agurkesalat, og prop dem i et skoldet patentglas. Jo grovere du snitter agurken, jo mere konsistens vil den bevare. Begge dele er super lækkert.
- Tilsæt eventuelle krydderier til patentglasset. Jeg foretrækker peberkorn og laurbærblade. Se længere nede for flere tips til krydderier.
- Når syltelagen når kogepunktet, tages den af og hældes i patentglasset over agurkestykkerne. Syltelagen skal dække agurken helt.
- Luk patentglasset helt og kom det på køl. Efter et par timer er de syltede agurker klar til servering.
Noter
- Du kan også prøve at krydre med dild eller sennepsfrø
- Jo mere sukker du tilsætter syltelagen, jo sødere bliver den. Du kan evt. også søde syltelagen til med honning
Hjemmelavet agurkesalat
Syltet agurkesalat er en populær ret, der er kendt over hele verden for sin enkle og velsmagende smag. Det er en fremragende side ret, der kan tilføjes til enhver madlavning, fra enkle sandwich til mere komplekse måltider som grillet kød eller fisk.
Prøv også asiatisk agurkesalat
Kan jeg tilsætte ekstra smag til syltelagen?
Ja! Når du sylter – hvad end det er agurker eller andet – kan du sagtens tilføje ekstra smag til din syltelage til dine agurker. Det gør du ved at tilsætte krydderier eller krydderurter til syltelagen. Prøv f.eks at tilsætte dild, kanel, nelliker, senepsfrø eller kardemommefrø. Det giver agurken en ekstra markant og krydret smag, som er rigtig lækker. Tilsæt et par stilke krydderurt eller 5-8 frø.
Hvis du laver syltelage til andet frugt eller grønt kan du også tilsætte krydderurter og krydderier.
Hvordan laver jeg en god syltelage?
Uanset om du sylter agurk eller noget helt andet skal en god syltelage både være sød efter sukkeret og bitter efter eddiken. Derfor hander det om, at få den rette balance mellem sukker og eddike. Jo mere sukker du tilsætter syltelagen, jo sødere bliver den. Du kan evt. også søde syltelagen til med honning. Hvis din syltelage er blevet for sød, kan du justere smagen med vand eller mere eddike.
2 Comments