blomkålsris
| | | |

Blomkålsris

Blomkålsris er en fantastisk erstatning for almindelig ris, hvis du ønsker at reducere dit kulhydratindtag eller simpelthen ønsker at tilføje flere grøntsager til din kost. Ris af blomkål har en mild smag. Der gør det til en alsidig ingrediens, som kan bruges i mange forskellige retter.

Når blomkålen er hakket fint, minder konsistensen faktisk meget af ris. Men smagen er mild og nøddeagtig. Det gør blomkålsris til en perfekt base for mange forskellige retter.

En af de største fordele ved at bruge blomkålsris i stedet for almindelig ris er, at det er et sundere alternativ. Blomkål er rig på fiber, vitamin C og K. Derudover indeholder blomkål også mange antioxidanter, der kan hjælpe med at beskytte din krop mod sygdom.

Blomkålsris kan bruges i en lang række forskellige retter. De kan spises rå eller tilberedt. Også kan blomkålsris bruges i stedet for ris i næsten enhver ret, hvor ris normalt ville blive brugt. Prøv at bruge dem i stedet for ris i en chili sin carne, som tilbehør til gryderet, tabouleh salat eller i en quinoa salat med sød kartoffel, avocado og ristede kikærter.

Prøv også grillet blomkål med cremet tahindressing. 

Blomkålsris

Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredienser

  • 1 stor blomkål

  • 2 spsk. olivenolie

  • 2 fed hvidløg, finthakket

  • Flagesalt og friskkværnet peber

Vejledning

  • Skyl blomkålen og skær den i mindre stykker.
  • Hak blomkålen fint i en foodprocessor eller blender til den ligner ris.
  • Opvarm olien i en stor pande på medium varme.
  • Tilsæt hvidløg og steg i et minut, indtil det er blødt.
  • Tilsæt blomkålsrisene til panden, og steg i 5-7 minutter eller indtil det er mørt.
  • Krydr med salt og peber efter smag.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *