Labneh – mellemøstlig friskost
Labneh er en mellemøstlig friskost, som er både nem og hurtig at lave selv. Det giver en dejlig cremet dip, som er god til pita, falafler, fladbrød og naanbrød. Derudover kan det bruges som en erstatning for creme fraiche eller mayonnaise i salater eller sandwiches.
Til labneh skal du bruge en rest overskydende yoghurt, hvor vallen drænes indtil yoghurten bliver tyk og cremet. Derudover tilsættes ofte lidt salt og olivenolie. Du kan både benytte natural yoghurt, græsk yoghurt, A38 eller hvad end du lige har. Det er derfor også en god dip at lave, hvis du har en rest yoghurt, som nærmer sig sidste holdbarhed.
Elsker du dip? Prøv også muhammara – spicy perberfrugtdip eller baba ganoush – cremet auberginedip.
Labneh kræver blot 5 minutters arbejde, og derefter skal det blot passe sig selv i et døgns tid. Så kan det smages til og er klart. Brug det til mellemøstlige retter eller til at peppe salater og sandwiches op.
Labneh – mellemøstlig friskost
1
portion5
minutesIngredienser
4 dl yoghurt
1 tsk flagesalt
2 spiseskefulde olivenolie
Vejledning
- Rør salt ud i yoghurten.
- Placer et osteklæde eller et rent viskestykke i en sigte over en skål og hæld yoghurten i.
- Lad yoghurten dræne i køleskabet i mindst 12 timer eller natten over. Jo længere den dræner, jo tykkere vil konsistensen være.
- Skrab den drænede yoghurt ud af kaffefilteret, og kom den i en serveringsskål og drys med lidt olievnolie og evt frisk mynte og evt lidt sumak. Du kan også trille din labneh til små ostekugler, og opbevare dem på køl i et konservesglas med olie.