Baba ganoush – cremet auberginedip
Baba ganoush er en cremet, blød og fyldig auberginedip, som stammer fra det mellemøstlige køkken. Dippen smager skønt og krydret af hvidløg og tahin, og er tilmed nem at lave.
Ligesom hummus smager baba ganoush skønt til grøntsagsstænger, falafler, i pita, til naan brød, eller sandwiches.
Dippen baba ganoush laves på bagte auberginer. Auberginerne skal bages i ovnen til de er møre, og så skal den krydres med lækre krydderier for at få den perfekte krydrede smag, som det mellemøstlige køkken er så kendt for.
Baba ganoush kan holde sig i 3-4 dage på køl i en tætlukket beholder.
Baba ganoush – cremet auberginedip
4
personer45
minutes15
minutesIngredienser
1 aubergine
2 fed hvidløg, presset
1,5 spsk tahin
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
1 lille håndfuld mynte, finthakket
4 spsk olivenolie
0.5 øko citron, saft og skal
Salt og peber
Vejledning
- Skyl auberginen og stik herefter mange huller i den med en gaffel. Læg den på en rist og bag den 30-40 minutter i ovnen ved 200 grader. Auberginen skal være blød og godt branket.
- Lad auberginen køle af. Del den i to, og skrab alt dens kød ud med en ske.
- Kom auberginekødet i en blender, og tilsæt resten af ingredienserne. Blend grundigt til det har en ensartet konsistens.
- Smag dippen til med frisk citronsaft og skal, salt og peber.