æble chips - æblechips
| | | | |

Æblechips

Æblechips er en sund og lækker snack, som smager skønt. Og du kan spise rigeligt med god samvittighed. 

Vi har et stort æbletræ i haven, som hvert år giver en masser af æbler. Faktisk så mange, at vi har svært ved at nå at spise dem alle. Derfor laver vi altid en masse æblechips, så vi får spist æblerne fremfor at smide dem ud.  

Æblechips kan både spises som en lækker og sund snack, men kan også tilsættes til salater, for at give dem et sprødt element. Æblechips kan også benyttes til madpakker, tapas eller som topping til yoghurt, havregrød og desserter sammen med andet tørret frugt og nødder. 

Hvis du vil tilsætte lidt ekstra smag til dine æblechips, så prøv at tilsætte lidt kanel eller kardemomme. Det giver en dejlig efterårssmag, som virkelig passer godt til æblerne. 

Opbevar æblerne i en tætlukket beholder ved stuetemperatur. Æblerne vil med tiden blive bløde, men hvis du kort giver dem 15 minutter i ovnen bliver de sprøde igen. 

Prøv også rødedechips eller sød kartoffel chips.

Æblechips

Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredienser

  • 4 store æbler

  • 2 tsk citronsaft

  • evt. 1 tsk. kanel eller 1 tsk. kardemomme

Vejledning

  •  Forvarm din ovn til 100°C og beklæd to bageplader med bagepapir.
  • Vask æblerne grundigt og skær dem i tynde skiver på tværs. Brug gerne et mandolinjern.
  • Hvis du ønsker at forhindre æblerne i at blive brune, kan du pensle dem med en smule citronsaft.
  • Arranger de tynde æbleskiver på de forberedte bageplader i et enkelt lag, sørg for, at de ikke overlapper.
  • Drys evt. med lidt kanel eller kardemomme. 
  • Bag æbleskiverne i den forvarmede ovn i ca. 1,5  time eller indtil de er tørre, sprøde og har fået en gylden overflade. Husk at vende skiverne efter den første time for jævn afbagning.
  • Fjern æblechipsene fra ovnen, lad dem køle af og de vil blive endnu mere sprøde, når de afkøler.
  • Opbevar de hjemmelavede æblechips i en lufttæt beholder for at holde dem sprøde.

Similar Posts

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *