Syltede agurker - agurkesalat
| |

Syltede agurker

Der er intet som en god agurkesalat. Syltede agurker smager skønt, og er helt perfekt til at peppe rugbrød, sandwiches og burgere op.

Syltede agurker er både nemt og hurtigt at lave. Og når du fremstiller det selv indeholder det ikke konserveringsmidler, som meget du køber i supermarkedet gør. Din agukesalat kan du opbevare i et tætlukket patentglas. Læs mere om hvad du kan bruge dine gamle patentglas til her.

Syltede agurker kan typisk holde sig i 2-3 uger på køl.

Hvis du har en agurker eller nogle skoleagurker, som begynder at se triste ud er det helt perfekt at sylte dem for at forlænge deres levetid og minimere dit madspild. Lær flere tips og tricks til at minimere madspild her.

Syltede agurker

Antal

2

patentglas
Arbejdstid

10

minutes
Tid i alt

2

hours 

Ingredienser

  • 2 dl vand

  • 2 dl eddike (lagereddike, hvidvinseddike eller æbleedikke)

  • 0,5-1 dl sukker

  • 1 agurk

Vejledning

  • Hæld vand, eddike og sukker i en lille gryde og kog det op.
  • Skær agurken i tynde skiver eller halv skiver, afhængigt af hvordan du vil have din agurkesalat, og prop dem i et skoldet patentglas. Jo grovere du snitter agurken, jo mere konsistens vil den bevare. Begge dele er super lækkert.
  • Tilsæt eventuelle krydderier til patentglasset. Jeg foretrækker peberkorn og laurbærblade. Se længere nede for flere tips til krydderier.
  • Når syltelagen når kogepunktet, tages den af og hældes i patentglasset over agurkestykkerne. Syltelagen skal dække agurken helt.
  • Luk patentglasset helt og kom det på køl. Efter et par timer er de syltede agurker klar til servering.

Noter

  • Du kan også prøve at krydre med dild eller sennepsfrø
  • Jo mere sukker du tilsætter syltelagen, jo sødere bliver den. Du kan evt. også søde syltelagen til med honning

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.