Syltede rødløg
| |

Syltede rødløg

Syltede rødløg smager fantastisk, og er helt perfekt til at peppe rugbrød, sandwiches og salater op. Derudover er syltede rødløg også godt i pita, burgere, wraps eller på pizza. De syltede rødløg har en skøn lyserød farve, som samtidig ser godt og appetitlig ud på en tallerken.

Syltede rødløg er nemt og hurtigt at lave. Og når du laver det selv, så indeholder det ikke konserveringsmidler, som meget du køber i supermarkedet gør. Dine syltede rødløg kan du opbevare i et tætlukket patentglas.

Syltede rødløg kan typisk holde sig i 2-3 uger på køl. Lær meget mere om syltning i den store sylteguide her.

Hvis du har nogle løg, som begynder at se triste ud er det helt perfekt at sylte dem for at forlænge deres levetid og minimere dit madspild. Lær flere tips og tricks til at minimere madspild her.

Se opskrift på syltede agurker her

Syltede rødløg

Antal

2

patentglas
Arbejdstid

10

minutes
Tid i alt

2

hours 

Ingredienser

  • 2 dl vand

  • 2 dl eddike (lagereddike, æbleeddike eller hvidvinseddike)

  • 0,5-1 dl sukker

  • 4 rødløg

Vejledning

  • Hæld vand, eddike og sukker i en lille gryde og kog det op.
  • Skær rødløgene i tynde ringe og prop dem i et skoldet patentglas. Jo grovere du snitter rødløgene, jo mere konsistens vil de bevare. Begge dele er super lækkert.
  • Tilsæt eventuelle krydderier til patentglasset. Vi foretrækker peberkorn og laurbærblade. Se længere nede for flere tips til krydderier.
  • Når syltelagen når kogepunktet, tages den af og hældes i patentglasset over rødløgene. Syltelagen skal dække rødløgene helt.
  • Luk patentglasset helt og kom det på køl. Efter et par timer er de syltede rødløg klar til servering.

Noter

    Kan jeg tilsætte ekstra smag til mine syltelage?

    Ja! Når du sylter – hvad end det er løg eller andet – kan du sagtens tilføje ekstra smag til din syltelage til dine rødløg. Det gør du ved at tilsætte krydderier eller krydderurter til syltelagen. Prøv f.eks at tilsætte dild, kanel, nelliker, senepsfrø eller kardemommefrø. Det giver løgene en ekstra markant og krydret smag, som er rigtig lækker. Tilsæt et par stilke krydderurt eller 5-8 frø.

    Hvis du laver syltelage til andet frugt eller grønt kan du også tilsætte krydderurter og krydderier.

    Hvordan laver jeg en god syltelage?

    Uanset om du sylter rødløg eller noget helt andet skal en god syltelage både være sød efter sukkeret og bitter efter eddiken. Derfor hander det om, at få den rette balance mellem sukker og eddike. Jo mere sukker du tilsætter syltelagen, jo sødere bliver den. Du kan evt. også søde syltelagen til med honning. Hvis din syltelage er blevet for sød, kan du justere smagen med vand eller mere eddike.

    Similar Posts

    8 Comments

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *