Paneret blomkål
Paneret blomkål smager bare så lækkert. De har et blødt indre, og et lækkert, sprødt, krydret ydre. Paneret blomkål er en virkelig god måde at få lidt flere grøntsager på, samtidig med at de smager super lækkert.
Jeg bruger godt med krydderier i raspen, så den lækre sprøde skorpe har en god spicy smag.
Retten kan både spises som en lille snack eller let frokost sammen med en dip, så som ajvar eller aioli, eller serveres sammen med fladbrød og en salat, så som fattoush – libanesisk brødsalat, eller sammen med grillet aubergine.
Blomkålene skæres i små mundrette bidder, og de er derfor også gode at servere til børn.
Er du vild med grøntsager? Prøv også grillet blomkål med tahindressing
Paneret blomkål
4
personer30
minutesIngredienser
1 stort blomkålshoved, skåret i buketter
2 æg
100 g hvedemel
150 g rasp (eller panko for ekstra sprødhed)
50 g revet parmesanost (valgfrit)
1 tsk paprika
1 tsk hvidløgspulver
Salt og peber
2 spsk friskhakkede urter (f.eks. persille eller timian)
Olie til stegning
Vejledning
- Skyl blomkålen og skær den i små, ensartede buketter. Dette sikrer en jævn tilberedning.
- Tør blomkålsbuketterne let med et viskestykke for at fjerne overskydende fugt.
- I en skål piskes æggene sammen med lidt salt og peber. I en anden skål blandes hvedemel med paprika og hvidløgspulverI en tredje skål blandes rasp med revet parmesanost og de friskhakkede urter.
- Dyp hver blomkålsbuket først i melblandingen, så den er helt dækket. Dette hjælper ægget med at hæfte bedre. Derefter dyppes blomkålen i de piskede æg, så den er helt dækket af æg. Til sidst rulles blomkålsbuketten i raspblandingen, indtil den er godt dækket af en sprød skorpe. Gentag med alle blomkålsbuketterne.
- Varm olie op i en stor pande over medium varme. Der skal være nok olie til at dække bunden af panden, så blomkålen kan blive sprødstegt.
- Når olien er varm, lægges de panerede blomkålsbuketter forsigtigt i panden. Steg dem i små portioner, så de ikke rører hinanden, hvilket sikrer en sprød og jævn stegning.
- Steg blomkålen i 3-4 minutter på hver side, eller indtil de er gyldne og sprøde. Fjern dem fra panden og læg dem på køkkenrulle for at dræne overskydende olie.