Aioli - hvidløgsmayonnaise
|

Aioli – cremet hvidløgsmayonnaise

Jeg elsker aioliens fedme og intense smag af hvidløg. Hvidløgsmayonnaisen kan pifte de fleste retter op.

Aioli er en fantastisk tilbehør til mange forskellige retter, og den er også super nem at lave derhjemme. Prøv at servere den til sprøde, gyldne pommes frites, kartoffelrøsti, grillede grøntsager, i sandwiches og pita, eller som dressing til en salat. Det er deusnde også lækkert som dyppelse til falafler. Aioli er også rigtig lækkert til tapas, som dyppelse til oliven, ost og brød. Prøv f.eks. dette lækre foccacia brød.

Sæt dit eget præg på smagen

Jeg benytter typisk en kraftig olivenolie, da jeg elsker smagen derfra i aioli. Du kan dog sagtens bruge en mere smagsneutral olie, eller benytte et miks af forskellige olier. Du kan ligeledes justere mængden af sennep og citronsaft til dine smagsløg.

Husk, at du kan justere mængden af olien og citronsaft efter behag for at opnå den ønskede konsistens og smag. Du kan også tilføje andre krydderier eller urter efter behag for at give aiolien en personlig touch.

Du kan også være kreativ og tilføje andre smagsgivere som fx røget paprika eller chili, for at give aiolien et twist. 

En af de store fordele ved aioli er, at den er super nem at lave derhjemme. Du skal blot blende alle ingredienserne sammen i en foodprocessor eller med en stavblender, indtil du har opnået den ønskede konsistens. Beholderen, som ingredienserne blendes i, må ikke være bredere end blenderen. På den måde får du den rette konsistens. Jeg benytter typisk det bæger, som følger med til de fleste stavblendere.

Du kan også benytte en håndmikser, her skal du blot være ekstra opmærksom på aioliens konsistens.

Aioli bliver ofte sammenlignet med mayonnaise – og kaldes ofte hvidløgsmayonnaise, men den er faktisk lidt tykkere og har en mere intens smag af hvidløg.

Kast dig ud i det – prøv at lav en lækker, cremet aioli derhjemme med denne lækre opskrift.

Aioli kan typisk holde sig god i en tætlukket beholder i 4-5 dage på køl.

Aioli – cremet hvidløgsmayonnaise

Antal

2

dl
Arbejdstid

10

minutes
Tid i alt

10

minutes

Ingredienser

  • 2 æggeblommer (stuetemperatur)

  • 1 tsk dijonsennep

  • 1 tsk salt

  • 2 dl olivenolie

  • 2 spsk citronsaft

  • 2 fed hvidløg, finthakket

Vejledning

  • Pisk æggeblommer, sennep, salt og citronsaft sammen i en blender. Jeg benytter typisk bægeret, som hører med til de fleste stavblendere.
  • Tilsæt olien langsomt, mens du fortsat pisker indtil aiolien begynder at tykne.
  • Tilsæt hvidløg og pisk videre indtil aiolien har en ensartet, fed og cremet konsistens.
  • Smag aiolien til med salt og citronsaft efter behag.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *