æblemarmelade
| | |

Æblemarmelade

Den her æblemarmelade smager så lækkert. Den har en skøn smag af søde og syrlige æbler, og en let krydret smag. Marmeladen er perfekt til bagværk, og kan også bruges til vafler og pandekager, som fyld i kager og tærter, eller som topping på grød, skyr og yoghurt. 

Du kan tilføje lidt vanilje og kanel, for at få en ekstra krydret marmelade. Du kan også prøve at tilføje lidt  ingefær eller stjerneanis. 

Hvis du har et æbletræ i haven, og masser af æbler som skal bruges, er det perfekt at lave æblemarmelade. På den måde får du forlænget holdbarheden på æblerne. 

Er du vild med marmelade? Prøv også blommemarmelade eller appelsinmarmelade

Æblemarmelade

Antal

4

glas
Tid

1

hour 

Ingredienser

  • 1 kg æbler (gerne en blanding af søde og syrlige sorter)

  • 500 g sukker

  • Saften fra 1 citron

  • 1 stang vanilje eller 1 tsk stødt kanel (valgfrit)

  • 1 dl vand

Vejledning

  • Skræl æblerne, fjern kernehusene, og skær dem i små tern. Jo mindre stykker, jo hurtigere vil de koge ud.
  • Kom æblerne i en gryde sammen med vandet og citronsaften. Citronsaften hjælper med at bevare æblernes farve og giver en fin syrlighed. Lad det simre over middel varme i cirka 10-15 minutter indtil æblerne begynder at blive bløde.
  • Når æblerne er bløde, tilsættes sukkeret. Rør godt rundt, så sukkeret opløses, og fortsæt med at koge massen i yderligere 20-30 minutter. Rør jævnligt for at undgå, at marmeladen brænder på.
  • Hvis du ønsker, kan du nu tilsætte en stang vanilje eller kanel for ekstra smag. Hvis du bruger en vaniljestang, skæres den op på langs, og kornene skrabes ud og tilsættes marmeladen sammen med stangen.
  • Når marmeladen har den ønskede konsistens, fjernes vaniljestangen (hvis anvendt), og marmeladen hældes på rene, skoldede glas. Luk glassene tæt, og lad dem køle af.

Similar Posts

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *