fattoush - libanesisk salat
| | | | | |

Fattoush – libanesisk brødsalat

Fattoush er en dejlig, mættende og velsmagende salat, som stammer fra det libanesiske køkken. Den lækre salat er dog i dag populær mange steder i verden pga. kombinationen af de sunde grøntsager, det sprøde brød og den lækre, syrlige dressing. 

Fattoush betyder ‘bondesalat’, og det betegner salaten rigtig godt. Salaten indeholder en række grofthakkede grøntsager, croutoner af fladbrød eller pitabrød og en syrlig citrondressing. Derudover indeholder dressingen krydderiet sumak, som er et klassisk krydderi fra middelhavslandene og mellemøsten. Sumak er knuste bær, som har en citrusagtig smag. 

Hvis retten laves helt korrekt, skal brødet være friturestegt libanesisk brød. Jeg benytter dog typisk det brød, som jeg lige har ved hånden for at undgå madspild – det kan være naanbrød eller pitabrød. Salaten er derfor også ideel at lave, hvis du skal have ryddet op i grøntsagsskuffen og brugt noget daggammelt brød.

Salaten kan sagtens holde sig i 2-3 dage på køl i en lufttæt beholder. Det er dog en god ide at opbevare brødcroutonerne for sig, da de bliver bløde af at ligge i salaten. Opbevar brødcroutonerne i en lufttæt eholder ved stuetemperatur. 

Elsker du salater? Prøv denne lækre tabouleh salat.

Fattoush – libanesisk brødsalat

Antal

4

personer
Arbejdstid

20

minutes
Tid i alt

20

minutes

Ingredienser

  • 4 skiver brød

  • 2 hjertesalat, hakket

  • 1 agurk, i grove tern

  • 1 rød peber, i grove tern

  • 8 radiser, i grove tern

  • 2 forårsløg, hakket

  • 2 rødløg, i tynde ringe

  • Dressing
  • 1 håndfuld mynte, hakket

  • 1 håndfuld persille, hakket

  • 0,5 øko citron, saft og fintrevet skal

  • 3 fed hvidløg, finthakket

  • 1 tsk sumak

  • 0,5 dl olivenolie

  • Salt og friskkværnet sort peber

Vejledning

  • Først laves dressingen. Bland olivenolie, citronsaft, mynte, persille, hvidløg og sumak sammen i en lille skål og smag til med salt og peber. Stil dressingen på køl, hvor den samler smag.
  • Riv brødet i små mundrette stykker og kom på en bageplade med bagepapir. Drys med lidt olivenolie, salt og peber og bag brødet 5 minutter ved 200 grader til brødet er sprødt og gyldent. 
  • Skyl og skær hjertesalat, agurk, rød peber, radiser, forårsløg og rødløg og bland sammen i en stor skål.
  • Tilsæt dressingen til salaten og rør godt rundt, så dressingen fordeles ud i hele salaten. 
  • Drys de lune brødcroutoner ud over salaten, og server straks.  

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *