Vegetariske hokkaido græskar bøffer
| | |

Vegetariske hokkaido græskar bøffer

De her vegetariske hokkaido græskar bøffer smager bare rigtig skønt. De kan bruges i burgere, men kan også spises med kartofler, salater og brød. Prøv f.eks. at servere bagt sød kartoffel med guacamole og ristede kikærter og bagt asparges til. 

De er perfekte at lave i efteråret, hvor hokkaido græskarret er i sæson. 

De er både sunde, mættende og fyldt med smag, hvilket gør dem til et perfekt alternativ til traditionelle kødretter. 

Når du laver Hokkaido græskar bøffer, får du en ret, der kombinerer sæsonens bedste grøntsager med masser af krydderier og naturlig smag.

Prøv også vegetariske rødbedebøffer

Vegetariske hokkaido græskar bøffer

Antal

4

personer
Tid

40

minutes

Ingredienser

  • 1 mellemstort Hokkaido græskar (ca. 800 g)

  • 1 løg, finthakket

  • 2 fed hvidløg, finthakket

  • 100 g kikærtemel (eller havregryn)

  • 1 æg 

  • 1 tsk spidskommen

  • 1 tsk røget paprika

  • 1 håndfuld frisk persille eller koriander, hakket

  • 50 g fetaost

  • Salt og friskkværnet peber

  • 2 spsk olivenolie til stegning

Vejledning

  • Forvarm ovnen til 200°C (varmluft). Skær Hokkaido græskaret i halve og fjern kernerne. Du behøver ikke at skrælle det, da skindet bliver blødt, når det bages. Skær græskaret i mindre stykker og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag græskarstykkerne i ca. 25-30 minutter, indtil de er helt møre. Lad dem køle lidt af.
  • Når græskaret er kølet lidt af, kommes det i en stor skål og moses det med en gaffel eller en kartoffelmoser, indtil du har en jævn masse. Det må gerne være en smule groft for at give bøfferne en god struktur.
  • Tilsæt det finthakkede løg, hvidløg, kikærtemel (eller havregryn), æg, spidskommen, røget paprika og friskhakket persille eller koriander. Smuldr fetaosten i. Krydr med salt og peber. Rør det hele godt sammen, indtil du har en fast fars. Hvis farsen virker for tynd, kan du tilføje lidt ekstra kikærtemel eller havregryn.
  • Form farsen til bøffer i ønsket størrelse – omkring 8 bøffer bør være passende til 4 personer. Pres dem let flade, så de får en ensartet tykkelse, der sikrer, at de bliver tilberedt jævnt.
  • Varm olivenolien op i en stor pande ved middel varme. Steg bøfferne i ca. 3-4 minutter på hver side indtil de er gyldne og sprøde. Pas på med varmen – de skal steges langsomt, så de ikke brænder på, men stadig når at blive sprøde udenpå og faste indeni.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *