Tomattærte
Tomattærte er en så lækker tærte, som smager skønt af solmodne tomater, cremet ost og friske krydderurter. Tærten er perfekt til både aftensmad og frokost.
Tomattærte kan holde sig på køl i ca. 3-4 dage. Tærten kan desuden også fryses. Du kan derfor med fordel lave en ekstra stor portion, og fryse tærte ned i små stykker, så du altid kan tage et stykke tærte op til frokost eller til en madpakke. På jagt efter en god tærte? Prøv også spinattærte med feta eller svampetærte
Tomattærte
4
personer30
minutes1
hourIngredienser
- Tærtebund
200 g hvedemel
100 g smør (koldt og i små tern)
En knivspids salt
3-4 spsk koldt vand
- Tærtefyld
4 store modne tomater, skåret i skiver.
200 g revet ost (f.eks. mozzarella eller cheddar)
1 håndfuld frisk basilikumblade, hakket
2 spsk frisk oregano, hakket
3 store æg
200 ml mælk
Salt og peber efter smag
Vejledning
- Tærtebund
- Bland hvedemel og en knivspids salt i en skål. Tilføj de kolde smørtern og smuldr smørret i melet.
- Tilsæt koldt vand, en spiseskefuld ad gangen, og ælt dejen sammen indtil den samler sig. Form dejen til en flad cirkel, indpak den i plastfolie og lad den hvile i køleskabet i mindst 30 minutter.
- Tærtefyld
- Forvarm ovnen til 180°C og smør en tærteform.
- Rul dejen ud på et meldrysset bord til en cirkel, der passer til tærteformen. Overfør dejen til tærteformen og tryk den let langs kanterne. Skær overskydende dej af.
- Fordel de revne ost over tærtebunden.
- Pisk æg og mælk i en skål. Tilsæt frisk basilikum, frisk oregano, salt og peber. Hæld ægge-mælke blandingen over osten.
- Arrangér tomatskiverne på toppen af tærten i et mønster efter eget valg.
- Bag tærten i den forvarmede ovn i ca. 30-35 minutter, indtil fyldet er sat, og overfladen er gylden.
- Lad tærten køle i nogle minutter inden servering.
2 Comments