Pizza Napoletana
Pizza Napoletana, eller Napolitansk pizza, er en autentisk italiensk favorit kendt for sin enkle, men utroligt lækre smag.
Hemmeligheden bag den lækre italienske klassiker ligger i dens enkelhed og høj kvalitet af ingredienserne. Den er kendt for sin tynde, lette og sprøde skorpe, som danner den perfekte base for en den lækre tomatsauce og masser af cremet mozzarella.
De klassiske ingredienser til Pizza Napoletana er San Marzano-tomater, frisk mozzarellaost, frisk basilikum, ekstra jomfruolivenolie og en knivspids havsalt. Kombinationen af de saftige, søde tomater, den cremede ost og den friske basilikum skaber en smagseksplosion i hver bid, som fluks tager dig med til Italien.
Vild med lækre italienske pizzaer? Prøv også pizza caprese eller pizza quattro formaggi
Pizza Napoletana
4
personer30
minutesIngredienser
- Pizzadej
600 g hvedemel
300 ml lunkent vand
25 g gær
1,5 tsk salt
1,5 tsk sukker
3 spsk olivenolie
- Pizzafyld
400 g San Marzano-tomat sauce eller hjemmelavet pizzasauce
400 g frisk mozzarellaost (fior di latte)
En stor håndfuld friske basilikumblade
Ekstra jomfruolivenolie
Havsalt
Vejledning
- Pizzadej
- Start med at lave pizzadejen. Opløs gæren i lunkent vand i en stor skål. Når gæren er opløst tilsættes alle de andre ingredienser til skålen.
- Ælt dejen i ca. 10 minutter, indtil den er blød og elastisk. Form dejen til en kugle og lad den hvile i en skål, dækket med en fugtig klud, i mindst 1 time eller indtil den fordobler sin størrelse.
- Pizza Napoletana
- Forvarm din ovn til den højeste temperatur (normalt omkring 250°C) og sæt en bagesten eller en bageplade ind i ovnen for at opvarme.
- Del pizzadejen i to portioner og rul hver portion ud på et meldrysset bord til en tynd cirkel.
- Kom tomatsauce på din pizza i et tyndt lag.
Hvor stammer Pizza Napoletana fra?
Historien om Pizza Napoletana går tilbage til byen Napoli i det sydlige Italien. Den blev skabt som en folkelig og budgetvenlig madlavningsmetode, og oprindeligt havde pizzaen enkle toppings som tomatsauce, ost og basilikum. Den blev bagt i ovne ved høj varme, hvilket gav den en tynd, sprød skorpe.
Pizzaen er også kendt for sin ægte italienske oprindelse og er blevet anerkendt som en del af Italiens kulturarv. Den traditionelle Napolitanske pizza har endda sin egen certificering, som sikrer, at den er lavet i overensstemmelse med de traditionelle metoder.