Æble kanel muffins
De her æble kanel muffins er bare så lækre. Æblerne giver en god saft og sødme, mens kanelen tilføjer en dejlig varme.
Æble kanel muffins er perfekte at lave i efteråret, hvor der er masser af æbler, som skal bruges. Vælg saftige og søde æbler, som fx Pink Lady eller Granny Smith, for at få den bedste smag og konsistens.
De lækre muffins kan både spises som en sød snack i løbet af dagen, til eftermiddagskaffe eller som en dessert med en god vaniljeis eller en klat creme fraiche.
Er du vild med søde sager? Prøv også bananmuffins eller gulerodskage
Æble kanel muffins
12
stk1
hourIngredienser
2 mellemstore æbler (ca. 200-250 g, skrællet og skåret i små tern)
200 g hvedemel
100 g sukker
50 g brun farin
1 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
1 tsk kanel
1/4 tsk salt
2 æg
120 ml mælk eller yoghurt
100 g smeltet smør eller olie
1 tsk vaniljeekstrakt
Vejledning
- Forvarm ovnen til 180°C (varmluft) eller 200°C (almindelig ovn). Forbered en muffinform med papirforme eller smør formen godt.
- Skræl æblerne og skær dem i små tern. Hvis du foretrækker, kan du drysse æblerne med lidt ekstra kanel og sukker for ekstra smag.
- Sigt mel, bagepulver, natron, kanel og salt sammen i en stor skål. Tilsæt sukker og brun farin og rør godt rundt.
- I en anden skål piskes æggene let sammen. Tilsæt mælk eller yoghurt, smeltet smør (eller olie) og vaniljeekstrakt, og rør det hele sammen indtil det er jævnt.
- Hæld de våde ingredienser over i de tørre ingredienser og rør forsigtigt, indtil de lige er kombineret. Pas på ikke at overblande, da det kan gøre muffinsene for kompakte.
- Fold forsigtigt æbleternene ind i dejen, så de bliver jævnt fordelt.
- Fordel dejen jævnt i de 12 forberedte muffinforme, og fyld dem ca. ¾ op. Hvis du vil, kan du drysse lidt ekstra sukker og kanel på toppen – det giver både sprødhed og smag.
- Bag muffinsene i den forvarmede ovn i 18-20 minutter, eller indtil de er gyldne og en tandstik indsat i midten kommer ud ren.
- Tag muffinsene ud af ovnen og lad dem køle af i formen i 5 minutter, før du forsigtigt fjerner dem og lader dem køle helt af på en bagerist. Server dem lune eller ved stuetemperatur.