Muhammara – mellemøstlig peberfrugt dip
Muhammara er en en skøn, fed, krydret dip, som stammer fra det syriske køkken. I dag er den også udbredt i det tyrkiske køkken, og flere steder i Mellemøsten.
Muhamara dippen er lavet på grillede røde peberfrugter, som blendes med valnødder, chili, olivenolie og krydderier, og det giver den en skøn rød farve. De grillede peberfrugter giver peberfrugt dippen en god, pikant smag, som falder i de flestes smag.
Muhamara dippen smager skønt, og kan spises til mange ting. Jeg serverer den ofte til falafler, tabouleh salat, syltede rødløg og fladbrød. Et måltid, som smager himmelsk, og som samtidig er sundt. Derudover er peberfrugt dippen også rigtig godt til grøntsagsstænger, i sandwiches eller ved siden af grillede grøntsager.
I dippen indgår brødkrummer, som giver et dejligt lækkert crunch til den. Hvis jeg har noget daggammelt brød, som nærmer sig sidste holdbarhed, så tilsætter jeg det til dippen. Hvis ikke jeg har det, benytter jeg rasp. Begge dele er rigtig lækkert – men det er naturligvis altid dejligt at undgå madspild.
Muhammara kan holde sig i 3-4 dage på køl i en tætlukket beholder.
Elsker du smagfulde dipper? Prøv også rødbedehummus eller baba ganoush.
Muhammara – mellemøstlig peberfrugt dip
4
personer10
minutes30
minutesIngredienser
2 rød peberfrugt
3 fed hvidløg
50 g valnødder
1 ½ dl rasp (du kan også benytter brødkrummer fra daggammelt brød)
2 tsk olivenolie
½ tsk spidskommen
½ tsk chiliflager
½ tsk salt
1 tsk citronsaft
Vejledning
- Grill peberfrugterne hele i ovnen i 10-15 minutter ved 220 grader. Peberfrugternes skind skal blive godt branket.
- Lad de grillede peberfrugter køle af i 10 minutters tid. Del peberfrugterne i to og fjern kerner og stilke.
- Blend peberfrugterne til en glat pure i en minihakker eller foodprocessor, og tilsæt alle andre ingredienser. Hvis dippen er for fed, så tilsæt lidt mere olivenolie.
- Smag peberfrugtdippen til med salt, peber og citron.
4 Comments